TRAKYAKA, 2'nci kez MÜSİAD EXPO'da

Trakya Kalkınma Ajansı bu yıl ikinci kez katıldığı MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nda katılımcılara Trakya'nın yatırım olanakları hakkında bilgi verdi.

GÜNDEM 11.11.2016 19:33:00 0
TRAKYAKA, 2

200 BİN ZİYARETÇİYİ AĞIRLAMASI BEKLENİYOR

 

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen MÜSİAD EXPO'nun açılış törenini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış törenine, dünyanın dört bir yanından iş dünyası temsilcileri büyük ilgi gösterdi. Açılış konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler fuardaki stantları ziyaret etti. 123 ülkeden 7 bin 250 işadamı ve yaklaşık 200 bin ziyaretçiyi ağırlaması beklenen fuar ile eş zamanlı olarak yüksek teknoloji fuarı 3. High Tech Port ve 20. Uluslararası İş Forumu da düzenleniyor.

 

FUARDA YERLİ VE YABANCI 700 ŞİRKET BULUŞUYOR

 

MÜSİAD Uluslararası Fuarı, her iki yılda bir Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi ile paralel olarak, Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla İstanbul’da düzenleniyor. Fuarda katılımcı işadamları ile yatırımcılar bir araya getiriliyor. Bu sayede ticari işbirliği ve küresel ortaklıklar için yeni fırsatlar sunuluyor. Büyük ticaret kapasitesi ve gönül birliği organizasyonuyla, Asya’dan Avrupa’ya, Afrika ülkelerinden Türkî Cumhuriyetlere kadar yabancı işadamları, yerli ve yabancı stant katılımcılarıyla uluslararası düzeyde organize ediliyor. Yerli ve yabancı toplam 700 şirketi buluşturan MÜSİAD EXPO, bugün sona erecek.

 

TRAKYAKA’NIN STANDINA YOĞUN İLGİ

 

Fuarda Trakya Kalkınma Ajansı standına da yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisi yoğun oldu. Ağırlıklı olarak sanayici, basın mensubu, eğitimci ve turizmcilerin ziyaret ettiği stantta Ajans uzmanları Trakya ve Türkiye’de uygulanan destekler ile ilgili sorulara yanıt verdi. Fuarın açılış toplantısına katılan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Tekirdağ MÜSİAD Başkanı Muzaffer Aslan, fuarda yer alan Trakya firmalarının stantlarını ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

 

Marmara Haber