Kapaklı Atasını unutmadı

10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma etkinlikleri kapsamında dün saat 09.00'da Kapaklı'da Belediye Anıtı'na çelenk sunuldu. Saatler 09.05'i gösterdiğinde ise 2 dakikalık saygı duruşu boyunca ilçede adet

GÜNDEM 10.11.2016 19:57:00 0
Kapaklı Atasını unutmadı

GENİŞ KATILIM SAĞLANDI

 

Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78. yılı anısına düzenlenen 10 Kasım Anma etkinlikleri kapsamında dün Kapaklı'da düzenlenen programa Tekirdağ Vali Yardımcısı Kapaklı Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Bşçvş. Tekin Oruç, İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri, STK temsilcileri, okul müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULDU

 

Düzenlenen törende sırasıyla Tekirdağ Vali Yardımcısı Kapaklı Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile siyasi partiler Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, saatler 09.05’i gösterdiğinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve çelenk sunma töreni sona erdi. Çelenk töreninin ardından protokol ve vatandaşlar, ama etkinliklerinin devam edeceği Kapaklı Anadolu Lisesi'ne geçti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okul öğretmenlerinden Zekiye Koru günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

 

ATATÜRK’Ü ANLATMAYA KELİMELER YETMEZ

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün kısa hayatında çok büyük işler başardığına dikkat çeken Koru, “Eşsiz devlet adamı, 20. Yüzyılın yetiştirdiği en büyük dehadır. O, kısacık hayatında bir ulusun talihini yenmesini sağladı ve dünya tarihinde benzeri görülmemiş izler bırakarak bu dünyadan göçtü. Atatürk’ü anlatmaya kelimeler yetmez. O yeryüzüne bir insan olarak gelmiş, bir cihan olarak gitmiştir. Hiç kimse bu muzaffer general kadar ulusun kalbine yakın olamadı. O, mensubu bulunduğu ulusu için canını ortaya koymaktan hiç çekinmedi. Her türlü zorluğa katlanarak kendini ulusuna adadı. Değişik cephelerde ön saflarda savaştı. Türk Milleti onun izinden gittiğini 15 Temmuz gecesi gösterdi. Çanakkale’de, Sakarya’da olduğu gibi yine dimdik ve korkusuzca kurşunlara karşı durdu” dedi.

 

ATATÜRK BAĞIMSIZLIĞINA ÇOK DÜŞKÜN BİR LİDERDİ

 

Atatürk’ün “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı yüce bir toplum olarak yaşatır; ya da bir milleti, esarete ve sefalete terk eder” sözüne vurgu yapan Zekiye Koru, “Atatürk bağımsızlığına çok düşkün bir liderdi. Ona göre Türk Ulusu esir yaşayamazdı. Bu nedenle Milli Mücadeleyi Anadolu satında başlattığında parolası da ‘Ya istiklal, ya ölüm’ oldu. O gençlere hep güvendi. En büyük eserim diye nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atatürk’ün vasıflarını sayarak bitirmek oldukça güçtür. Ancak memleketine en büyük iyilikleri etmiş bu insanın Türkler hakkında söylenmiş bütün sözlerin yanlış olduğunu göstermek için verdiği mücadele ve bu alanda elde ettiği başarıların da takdir edilmesi gereken vasıfları arasında bulunmuş olduğunu da unutmamak gereklidir” ifadelerini kullandı.

 

OROTORYO İLE PROGRAM SONA ERDİ

 

Kapaklı Anadolu Lisesi’ndeki anma programında daha sonra düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrenciler ödüllerini Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Kapaklı Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik’in elinden aldı. Dereceye giren öğrencilerin onore edilmesinin ardından Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterimi ile anma programı sona erdi.

 

Haber / Celal KARAKURT – Selin ÇALIŞKAN

Foto / Gökhan TEKER