Vatandaşı çamurdan kurtaracağız

Kumyol Caddesi'ndeki asfalt ve altyapı çalışmalarına ilişki açıklamalarda bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, "Önceliğimiz vatandaşlarımızı çamurdan kurtarmaktır. Bu yüz

GÜNDEM 9.11.2016 20:02:00 0
Vatandaşı çamurdan kurtaracağız

KALICI ASFALTIMIZI TAMAMLAYACAĞIZ

 

TESKİ tarafından Mayıs ayı sonunda başlatılan altyapı çalışmalarının yanı sıra TREDAŞ’ın havai hatları yer altına aldığı, Türksat, Telekom ve Superonline’ninfiberoptik çalışmaların devam ettiği Kumyol Caddesi’nde incelemelerde bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kumyol Caddesi ve çevresinde yürütülen çalışmaların önemine değinen Baysan, “Kumyol Caddesi’nde birinci önceliğimiz vatandaşlarımızı çamurdan kurtarmak. Altyapı çalışmalarının tamamlandığı yerlerde hızla asfalt serimi gerçekleştiriyoruz ki, vatandaşlarımız mağdur olmasın. Kaldırımlarda da bazı iyileştirme çalışmaları yaparak kışı atlatacağız. Mart ayı içinde kaldırımlarımızı genişleterek kalıcı asfaltımızı tamamlayacağız” diye konuştu.

 

AYNI ANDA ÇALIŞMALARI İMKANSIZ

 

TESKİ tarafından bölgede kanalizasyon hattı, yağmur suyu hattı ve temiz su hattı bağlantılarının yanı sıra ev ve işyerlerini kapsayan abone bağlantılarının yapıldığına dikat çeken Baysan, “Bu çalışmalar eş zamanlı yürütülemiyor. Temiz su hattı su kaynağında, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları ise sondan başlamak durumunda. Bu çalışmaların yanı sıra, TREDAŞ havai elektrik hatlarını yeraltına alırken, biryandan da ev ve işyerlerini kapsayan abone bağlantılarını gerçekleştiriyor. Türksat, Telekom ve Superonline tarafından teknolojik anlamda önemli bir hizmet olan fiberoptik hat çalışması yürütülüyor. Bu kadar çok ekibin bir arada çalışması, mevcut sahada imkânsız. Hal böyle olunca her çalışma için ayrı ayrı kazı yapılmak zorunda. Biz Çorlu Belediyesi olarak bu konuda koordinatörlük görevi üstlendik ve altyapı çalışmalarında ekiplerimiz ve ekipmanlarımızla vatandaşlarımızın mağdur olmaması için daima destekçi olduk” dedi.

 

SON DURUM HEPİMİZİ ÇOK MUTLU EDECEK

 

Kemalettin Mahallesi Dere Sokaklar, Şeyhsinan Mahallesi bağlı sokaklarda, Reşadiye Mahallesi Yunus Emre Caddesi çevresinde, altyapısı tamamlanan yerlerde üstyapı çalışmalarının Çorlu Belediyesi2nce yapıldığını kaydeden Baysan, “Hepimizi oldukça rahatsız eden havai elektrik hatlarının yeraltına alınma çalışmaları yaklaşık 1 hafta içerinde tamamlanacak. Vatandaşımızın teknolojiden mahrum kalmaması ve teknolojide seçenekleri olabilmesi için Türksat, Telekom ve Superonline’nin çalışmaları bizim için çok önemli. Burada çalışmalarda sürecin geç kalmasından kaynaklı bir takım sıkıntılar var. Bunları hep beraber yaşıyoruz. Yaşanan tüm olumsuzluklardan ötürü halkımızdan bir kez daha özür diliyoruz. Bu çalışmalar tamamlandığında, ortaya çıkan son durum hepimizi çok mutlu edecek” dedi.

 

KALDIRIMLAR TAMİR EDİLECEK

 

Ünal Baysan şöyle devam etti: “Önceliğimiz, vatandaşlarımızı çamurdan kurtarmaktı. TREDAŞ, Türksat, Telekom ve Superonline ekiplerinin çalışmalarını 1 hafta içerisinde tamamlamasını bekliyoruz. Çalışmalar tamamlanınca 1-2 gün içerisinde asfalt çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. Ancak Kumyol Caddesi’nde bundan sonraki esas çalışmalarımız 2017 yılı Mart ayında başlayacak. Bu dönem içerisinde kaldırımlar sadece tamir edilecek. Bu alanda kaldırımlar genişleyecek, kent mobilyalarını kapsayan aydınlatma, granit malzeme ve diğer çalışmalar bu tarihten itibaren gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı. 

 

Marmara Haber