Mecliste taşeron tartışması

Çerkezköy Belediye Meclisi, dün saat 15.00'daki Kasım ayı meclis toplantısının ikinci oturumunu Belediye Başkanı Vahap Akay'ın izinli olması nedeniyle Başkanvekili Ensar Sivri başkanlığında

GÜNDEM 4.11.2016 20:14:00 0
Mecliste taşeron tartışması

Çerkezköy Belediyesi asım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunda, komisyonlara gönderilen gündem maddeleri karara bağlandı. Toplantı öncesi CHP’li meclis üyeleri hep birlikte Cumhuriyet gazetesi okuyarak, Cumhuriyet Gazetesi yazarlarına yapılan operasyonu protesto etti. 

 

TAKAS TALEBİ UYGUN GÖRÜLMEDİ

 

Toplantının ilk gündem maddesinde Fevzipaşa Mahallesi 343 ada 7 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği konusu görüşüldü. Gündem maddesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra Huriye Yüzbaş’ın Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 504 ada 10 nolu parsel ile Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1719 ada 1 nolu parselin takas talebi görüşüldü. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Esengül Güven, “Huriye Yüzbaş’ın mülkiyetinde bulunan 504 ada 10 nolu parsel 1/100 ölçekli mer’i revizyon uygulama imar planında yol ve park alanında kalıyor. 1719 ada 1 nolu parsel ise konut alanında kalıyor. Takas talebi komisyonca oy birliği ile red edildi” dedi. Gündem maddesi komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile karara bağlandı.

 

BELEDİYE HİSSELERİ SATILDI

 

Toplantı, bir önceki oturumda İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen belediye hisselerinin maliklerine satışı konusunun görüşülmesi ile devam etti. Tüm belediye hisselerinin ortaklarına satışı komisyonca oy birliği ile uygun görülürken; GMKP Mahallesi 1193 ada 5 nolu parselde bulunan tamamı 936 metrekarelik arsanın belediyeye ait 22/39 oranındaki 528 metrekarelik hissesinin malik Osman Taşkın’a satışı ise komisyon üyeleri Mehmet Soyhan ve Melek Şen’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile uygun görldü. Hisse satışları, komisyon raporu doğrultusnda kabul edildi. Toplantı dilek ve temenniler ile devam etti. İlçede yaşanan su kesintilerine tepki gösteren AK Partili Grup Sözcüsü Şükrü Dumanlar, “Son 1 ayda iki günde bir su kesintisi yaşanıyor. Bu çalışanlar patlağı ararken ana boruyu patlatıyor. Biraz itina ve özen göstermeliler. Her Cuma aynı sorunu yaşıyoruz” dedi.

 

TESKİ HEPİMİZİN GÖZBEBEĞİDİR

 

Şükrü Dumanlar’ın şikayeti ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Vekili Ensar Sivri ise “Bunu isteyerek yapmıyorlar. Biz de mağduruz. Bu konuyu TESKİ ile paylaştık. Yeni ihale yapmışlar ve bundan sonra daha dikkatli olacaklarına inanıyoruz” dedi. CHP Meclis üyesi Uğur Erem ise “TESKİ ile görüştük. TESKİ’nin taşeron firması düzensiz çalışıyor. Açtıkları yeri doğru düzgün kapatmıyorlar. Yılbaşından sonra kendi ekipleri ile bu işe gireceklerini belirtiler” dedi. MHP’li Meclis Üyesi Hasan Sakallı ise TESKİ’nin şikayetleri taşeron firmaya ilettiğini belirterek, “Firma şikayetlere 1 hafta sonra geri dönüş yapıyor” dedi. TESKİ’nin ilk yaptığı ihalede geri döüş süresinin 48 saat olduğunu anımsatan Ensar Sivri ise “Yapılan son ihalede bu süre 24 saate düştü. TESKİ hepimizin gözbebeğidir. Ona sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ