Ecevit'in değerini bugün daha iyi anlıyoruz

Bülent Ecevit'in ölüm yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yapan CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer,  "Kalıcı bir demokrasiyi ve sosyal adaleti savunan Ecevit'in d

GÜNDEM 4.11.2016 20:00:00 0
Ecevit

SİYASETTE DERİN VE KALICI İZLER BIRAKTI

 

Dürüst siyaset anlayışı, birleştirici, halkçı kimliği ile gönüllerde taht kuran siyasetinin sembol isimlerinden Bülent Ecevit’i, vefatının 10’uncu yıldönümünde andıklarnı kaydeden Candna Yüceer, “Türkiye’nin çağdaş, sosyal, demokratik, laik bir hukuk devleti olması için hayatını adayan Karaoğlan, siyasette derin ve kalıcı izler bırakmıştır. Yaşamını demokrasi ve özgürlük mücadelesine adayan, Atatürk’ün ilke ve devrimlerini kendisine yol edinen Ecevit, emekten, ezilenden yana siyasetiyle, ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına yeri doldurulamaz katkılarda bulunmuştur. Kalıcı bir demokrasiyi ve sosyal adaleti savunan Ecevit’in değeri günümüzde daha iyi anlaşılmaktadır” dedi.

 

BİZE YOL GÖSTERMEYE DEVAM EDECEK

 

Yüceer şöyle devam etti: “Halkına zulmetmeyen ve zulmedilmesine izin vermeyen Ecevit, demokratik, hoşgörülü ve zarif kişiliği ile tüm sosyal demokratlar için örnektir. Ecevit’in fikirleri, savunduğu tüm değerler, demokratik duruşu ve aydın kimliği sonsuza kadar bize yol göstermeye devam edecektir. Mütevazı kişiliğiyle anımsadığımız, cenazesinde bile toplumun her kesimini ve tüm renklerini birleştirebilen bir lider olan Ecevit’i bugün her zamankinden daha çok arıyor ve özlüyoruz. Eski Başbakanlarımızdan,  partimizin 3. Genel Başkanı Ecevit’i aramızdan ayrılışının 10. yılında sevgi, saygı ve büyük özlemle anıyorum.”

 

Marmara Haber