Öğrenciler artık tarlada yürümeyecek

Edirne Belediye Başkanlığı, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'nde eğitim gören öğrencilerin ulaşımını kolaylaştırmak için yeni bir yol açıyor.

GÜNDEM 4.11.2016 19:59:00 0
Öğrenciler artık tarlada yürümeyecek

YOL YAPIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

 

Edirne Belediyesi Emlak Kamulaştırma Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü iş birliğinde, gençlerin, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi ve diğer öğrenim binalarından, terminal yanında bulunan yurtlarına gidiş gelişlerinde kullanmaları amacıyla yaklaşık 10mt genişliğinde yol yapım çalışmaları başlatıldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, terminalin yan tarafında bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’nun binalarında kalan 500’e yakın öğrencinin Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’ne gidiş gelişlerinde ana caddeyi ya da boş tarladaki patikaları kullandıklarını gördüğünü ve bunun kendisini çok üzdüğünü belirtti. 

 

ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK

 

Gürkan, “Üniversite eğitimi görmek için kentimize gelen öğrencilerimizin mağduriyetini fark eder etmez harekete geçtik. Rektörümüzle görüşerek, yol yapım çalışmalarımızı başlattık. Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan yaklaşık 500 öğrencinin Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi ve diğer öğrenim binalarına gidiş gelişlerinde kullanmaları amacıyla, yaklaşık 10 metre genişliğinde, Terminal ile Balkan Yerleşkesi arasında geçişi kolaylaştırmak ve oluşan zaman kaybını önlemek amacıyla yeni bir bağlantı yolu açıyoruz” diye konuştu. Gürkan, Terminal ile Balkan Yerleşkesi arasındaki yol çalışmalarının tamamlanması ile öğrencilerin büyük bir kolaylık yaşayacaklarını belirtti.

 

Marmara Haber