Hasta kabulüne başladı

Keşan Devlet Hastanesi Çocuk Gelişimcisi Neslihan Özdil, Keşan halkına hizmet vermeye başladı. Özdil, Kırklareli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümünden mezun olduktan

GÜNDEM 4.11.2016 19:57:00 0
Hasta kabulüne başladı

ÇOCUĞA VE AİLEYE PROFESYONEL HİZMET SUNULUYOR

 

Keşan Devlet Hastanesi Çocuk Gelişimi Polikliniğinde çocuğun doğumundan itibaren ergenlik döneminin sonuna kadar zihinsel, dil, motor, öz bakım, sosyal ve duygusal gelişim konularında çocuğa ve aileye profesyonel hizmet sunulduğunu belirten hastane yetkilileri, “Üstün ve özel yetenekli, özel öğrenme güçlüğü, zihinsel yetersizliği, dil konuşma gecikmesi, nörolojik, psikiyatrik hastalığı olan çocukların gelişimsel ve psikometrik ölçümlerini yapıyoruz. Gelişimsel açıdan uygun destek programları önerliyor. Aile ile klinik görüşme yaptıktan sonra sonuçlar gerekli kişi ve kurumlara rapor halinde sunuluyor” dedi.

 

AİLELERE REHBERLİK EDER

 

Polikilinkte anne-baba eğitimi ve danışmanlığının da yapıldığına dikkat çeken hastane yetkilileri, “Ebeveynler arası boşanma sürecinde ve aile üyelerinin ölümü gibi durumlarda yapılması gerekenler hakkında aileye çözüm önerilerinde bulunur. Ebeveyn-çocuk ilişkileri, televizyon izleme alışkanlığı ve bilgisayar kullanımı, ders çalışma ve ödev yapma, çocukların yaşına uygun oyun materyalleri ve kitap seçimi gibi konularda ailelere rehberlik eder. Çocuklarda görülen alışkanlık bozuklukları davranış bozuklukları konularında aileye danışmanlık hizmeti verir” ifadelerini kullandı.

 

DENVER II, ZEKÂ TESTİ DEĞİLDİR

 

Çocuk Gelişimcisi tarafından uygulanan Denver II Gelişim Tarama Testi ile 0-6 yaş arası çocukların zihinsel gelişim, sosyal-duygusal gelişim, ince motor-kaba motor ve dil gelişim alanlarının yaşıtlarından beklenen olgunluğa ulaşıp ulaşmadığının ölçüldüğü belirtilen açıklamada,               “Yapılan test sonucunda ortaya çıkan gecikme alanlarının desteklenmesine yönelik aileler bilgilendirilir. Denver II zekâ testi değil, gelişim tarama testidir. Bu gelişim testinin sağlıklı çocuk için okula başlayana kadar 4 kez tekrarlanması önerilir. Bu test sayesinde çocuktaki gelişimsel geriliği belirlemede, gelişim probleminin niteliğini ölçmede, sezgisel kuşkuları nesnel bir ölçümle saptama olanağı elde edilir” denildi.

 

Marmara Haber