Diyarbakır'da patlama

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde bir patlama meydana geldi

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 4.11.2016 07:47:00 0
Diyarbakır

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde meydana gelen patlamanın Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne yaklaşık 200 metre uzaklıktaki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yakınlarında meydana geldiği belirtildi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamadan sonra bölgeden silah seslerinin geldiği de öğrenilen bilgiler arasında. 

Patlama kentin birçok noktasında hissedildi, bazı binaların da hasar gördüğü öğrenildi. Patlamada hayatını kaybeden olup olmadığıyla ilgili kesin bir bilgi verilmezken, çok sayıda yaralı olduğu gelen bilgiler arasında. Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada patlamanın bombalı araçla düzenlenen saldırıdan kaynaklandığının değerlendirildiği söylendi.

"TERÖRÜ SONLANDIRMADA MAALESEF NETİCE ALAMADIK"

Diyarbakır'daki patlama sonrasında açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, saldırıda polis ve sivil şehitlerin olduğunu açıkladı. . Türkiye’nin terörle etkin bir şekilde mücadele yürüttüğünü söyleyen Bozdağ “ Terörü tamamen sonlandırma noktasında maalesef netice alamadık. Terör konusunda bütün dünyanın birlikte,  samimi işbirliği içinde olması gerekiyor” dedi.

Gelen son bilgilere göre, Diyarbakır'da bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 9 kişi şehit oldu, 100 vatandaş da yaralandı. 

''ŞU ANA KADAR 9 VEFAT VAR''

Bombalı saldırıyla ilgili açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, ‘’ Çevik Kuvvet’in konuşlandığı noktaya, vatandaşın, okuluna giden çocukların olduğu bölgede bir bomba yüklü araç patlatıldı. Şu ana kadar 8 vefat var. 2 polis, 1 teknisyen ve 5 vatandaşımız şehit oldu. Hastanede tedavileri süren 100’ün üzerinde yaralıdan 93’ü taburcu oldu.’’ dedi.