Daha önemli bir meselemiz olamaz

Çerkezköy'de Kamu Kurum ve Kuruluşları Amirlerinin katılımı ile Çocuk Koruma Kanunu ile Uyuşturucu Kullanımı ve Bağımlılıkla Mücadele toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşa

GÜNDEM 3.11.2016 21:02:00 0
Daha önemli bir meselemiz olamaz

TOPLANTIYA KUBİLAY BAŞKANLIK ETTİ

 

Kaymakam Metin Kubilay’ın başkanlık ettiği toplantıya Cumhuriyet Savcısı Selçuk Akman, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan,  İlçe Jandarma Komutanı Göksel Söylemez, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Devlet Hastanesi Başhekimi Gülay Sarıçam, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy OSB Eğitim ve Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan İnce, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, Merkez Komutanlığı Pyd. Kıd. Bşçvş. Hasan Bakır, Cezaevi Temsilcisi Mehmet Yıldız ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, konuşan Kaymakam Kubilay, Çerkezköy’de yaklaşık 80 bin sigortalı olduğunu belirterek, “İlçemizdeki ilk çalışmam İlçemize Gençlik Merkezi konusunda oldu. Çalışan ailelerin çocuklarının kötü alışkanlıklardan korunması açısından bu proje çok önemliydi. İhalesi 9 Ocak 2014’te yapılmış fakat yüklenici firmanın girdiği darboğaz nedeni ile feshedildi. Projenin yeniden ihaleye çıkması için çalışmalar devam ediyor. Ayrıca FİFA standartlarına uygun Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası’nın da ilçeye kazandırılması için zemin etüt çalışmaları başladı” diye konuştu.

 

HEDEF 50 BİN KURSİYER

 

Kaymakam Kubilay, zemin etüt çalışmasının bir an önce tamamlanması için İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Metin Aysal’a talimat verdi. Bir diğer amaçlarının da ilçeye Sosyal Hizmet Merkezi kazandırmak olduğunu belirten Kaymakam Kubilay, “Gerekli çalışmalar tamamlandı. Dosya Bakanlığa ulaştırıldı. Gençlerimizin olumsuz çevrelerden uzaklaşabilmeleri, vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğinin pekiştirilmesi, meslek edinmeleri ve sosyal ve kültürel beceri kazanmaları amacıyla başlattığımız Halk Eğitim Kampanyası çerçevesinde yaklaşık bin 500 kurs açarak 35 bin kişiye ulaştık. Uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık ile mücadele ile ilgili 89 adet kurs açıldı ve 4 bin 444 kursiyere eğitim verildi. Her mahalleye, her sokağa, her eve girmeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki yıl 50 bin kursiyer sayısına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü sekretaryasında Çerkezköy Uyuşturucu ile Mücadele Alt Komisyonu oluşturulması talimatı verdik. Tedavi görmek isteyen hastalara İlçemiz sınırları içinde hizmet verilecek” dedi.

 

ÇOCUKLARIMIZA ZARAR VERMEYE HİÇ KİMSENİN HAKKI YOK

 

Toplantıda vatandaşların can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden metruk binaların yıkılması için Çerkezköy Belediyesi tarafından gerekli çalışmaların yapılması istendi. Ayrıca okul çevrelerinde tek dal sigara satan yerlerin tespit edilerek sorumluları hakkında cezai işlemlerin uygulanması için de ilgili kurumlara talimat verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce okula gitmeyen ve sık sık devamsızlık yapan çocukların tespit edilerek durumlarının yakından takip edilmesi ve öğrencilere ve velilere yönelik uyuşturucu madde ve bağımlılıkla mücadele konusunda eğitimler verilmesi de toplantıda konuşulan önemli konular arasında yer aldı. Ayrıca camilerde de Uyuşturucu Madde ve Bağımlılıkla Mücadelenin anlatılmasına karar verildi. Uyuşturucu Kullanımı ve Bağımlılıkla Mücadelede topyekûn seferberliğin başlatıldığı toplantıda alınan kararların uygulanmasında kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çeken Kubilay, “Tüm kurumlarımıza görevler düşmektedir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenliği ve sağlığından daha önemli bir meselemiz olamaz. Çocuklarımıza zarar vermeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Buna teşebbüs edenler de en ağır şekilde cezalandırılacaklardır” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Mehmet AYAN