Kılıçdaroğlu Çorlu Kültür Merkezi'ne el attı

Çorlu'da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan ve 8 yıl önce tamamlanan Kültür Merkezi açılmayı beklerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu buranın Tekirdağ Belediyesi

GÜNDEM 2.11.2016 22:53:00 0
Kılıçdaroğlu Çorlu Kültür Merkezi

BELEDİYEYE DEVRİNİ İSTEDİ

 

Çorlu'da yapımına 1993 yılında başlanan Kültür Merkezi, aradan 17 yıl geçmesi nedeniyle temeli çürüdüğü gerekçesiyle 2008 yılında yıkılarak yeniden yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan ve 7 milyon 372 869 liraya mal olan merkez, bugüne kadar hizmete alınmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün mecliste partisinin grup toplantısında Çorlu Kültür Merkezi'ni gündeme getirerek, Başbakan Binali Yıldırım'dan merkezin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na devredilmesini istedi. Kılıçdaroğlu, "Kültür Merkezi'ni Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na verin, tahsis edin beraber kullanalım. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bunları yapmaya hazır. Hiçbir sorunumuz yok. Bütçeden para çıkmayacak belediye kendisi yapacak. Bu kültür merkezini açmak ve yapmak bizim boynumuzun borcu olsun. Yeter ki izin verin. Bunu açıkça çağrı yaparak Binali Bey'e duyurmuş olayım" dedi.

 

ÇORLU BELEDİYESİ DE İSTİYOR

 

Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği Kültür Merkezi'ne Çorlu Belediye Başkanı CHP'li Ünal Baysan da talip olduklarını söyledi. Baysan, "Çorlumuzda uzun yıllar evvel inşaatına başlanan ve şu anda bazı eksiklikleri olmasına rağmen bakanlığımıza ait çalışabilir bir kültür merkezi var. Biz daha önce Çorlu Belediyesi olarak talip olduk, bundan milletvekillerimizin de bilgisi vardır. Büyükşehir Belediyesi de 'biz çalıştıralım' dedi. Bu çalışmayı da Milli Eğitim ile beraber yapalım dedik. Burası bize verilmedi. Şu anda da kullanılmadığı için de her gün orası bir kayıp yaşamaktadır. Vatandaşlardan şikayetler gelmektedir. Halkımız buranın Çorlu Belediyesi'ne ait olduğunu bilmektedir, ancak değil. Ben buranın bizlere verilmesini istiyorum" diye konuştu.

 

Marmara Haber