DSİ'den açıklama bekliyoruz

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, dün yapılan Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda Marmara Haber Gazetesi'nin "İddiası bile korkutucu" başlıklı haberini gündeme getirdi.

GÜNDEM 1.11.2016 17:59:00 0
DSİ

Çerkezköy Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısını dün saat 15.00’da Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya meclis üyelerinden Rağbet Erol, Nurettin Yekeler ve Ayfer Dönmez katılmadı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Belediye Başkanı Vahap Akay, Marmara Haber Gazetesi’nin “İddiası bile korkutucu” başlığıyla gündeme taşıdığı Amberdere’de Termik Santral iddiası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

BAKAN EROĞLU’NUN BİZZAT TALİMATI VAR

 

Ambardere’de baraj yapılması konusunun 2 senedir gündemde olduğunu belirten Başkan Vahap Akay, “Bu süre zarfında İlçe Kaymakamımız Metin Kubilay ile birlikte ilgili kurumlara defalarca ziyarette bulunduk. Neticesinde DSİ Edirne Bölge Müdürlüğü yetkilileri Temmuz 2015’te Ambardere’de Regülatör yapılması için ihaleye çıkılacağını belirtti. 23 Ocak 2016 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantının sonuç tutanağının 18’inci maddesinde bizzat Bakanımız Ambardere’de regülatör projesinin bir an evvel yapılması talimatını verdi” dedi.

 

TERMİK SANTRAL İDDİALARI DOĞRU MU?

 

Ambardere’de yapılması planlanan regülatör projesinin Çerkezköy için önemine vurgu yapan Başkan Vahap Akay, “Bakan talimatına rağmen hala bir arpa boyu yol alınamadı. Marmara Haber Gazetesi’nin haberini okudum. Acaba gerçekten bölgede bir termik santral yapılacağı için mi regülatör ihalesi hala yapılmadı? DSİ yetkililerinden Bakanımız Veysel Eroğlu’nun talimatına neden uyulmadığı konusunda bir açıklama bekliyoruz. Bu önemli yatırımın gecikmesinin temel nedeni, Çerkezköy kamuoyu ile paylaşılmalıdır” açıklamalarında bulundu.

 

ELEŞTİRDİĞİNİZ KURUMLARLA AYNI YANLIŞ İÇİNDESİNİZ

 

Konuyla ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyelerinden Remzi Garip, “Anladığım kadarıyla siz projenin hala hayata geçirilmemesi konusunda haklı olarak sitemde bulunuyorsunuz. Muhalefet partisinden seçilmiş bir başkan olarak iktidarın hizmeti geciktirmesine sitem ediyorsunuz. Fakat burada da muhalefet konumunda olan bizlerin taleplerini yerişne getirmiyorsunuz. Biz yüzde 50 oy alan bir partinin temsilcileriyiz. Bugüne kadar bizim hangi isteğimizi kabul ettiniz? Siz de eleştirdiğiniz kurumlarla aynı yanlış içindesiniz. Sonuçta bu yanlışlar vatandaşa yansımamalı” ifadelerini kullandı. 

 

SİZ SİYASET YAPMA DERDİNDESİNİZ

 

Remzi Garip’in açıklamalarına sinirlenen Vahap Akay, “Bu arada hayati bir mesele var. Çerkezköy’de belediye başkanlığı yapmış biri olarak böyle düşünmenizi çok komik buluyorum. Ben burada iktidar partisini eleştirmiyorum. Ben sayın Bakanın açıklamasının böyle bir sonuca doğru gittiğini ifade ediyorum. Ben burada bir Çerkezköylü olarak sizinle korkularımı paylaşıyorum. Siz ise konuya kulp takıp başka yerlere çekerek siyaset yapma derdindesiniz. Bana somut bir şey gösterin. Bana emelsiz muhalefet yaklaşımlarıyla gelmeyin. Ben bunu burada Çerkezköy adına gündeme getirdim” dedi. 

 

SİRKÜLASYON PROJESİNİ TANITTI

 

Toplantı, Vahap Akay’ın ilçede 3 ana caddede gerçekleştirilmesi planlanan sirkülasyon projesi hakkında meclis üyelerini bilgilendirmesi ile devam etti. İlçede özellikle altıyol kavşağındaki trafik akışını rahatlatmak adına bu projeyi geliştirdiklerini kaydeden Akay, “Projemizde Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu caddeleri tek yön olacak. İki tip proje hazırladık. Birincisinde orta refüjü ve üzerindeki ağaçları kaldırarak bu projeyi yapabiliriz. İkincisinde ise orta refüje dokunmadan bu projeyi yapabiliriz. Bu konuda sizlerin de fikirlerini almak istedik” dedi.

 

PROJEYİ ÇOK BEĞENDİM

 

Proje hakkında fikrini paylaşan AK Partili Meclis Üyesi Dilaver Burak, “Ben şahsım olarak projeyi çok beğendim. Ayrıca projenin orta refüjler ve ağaçlar kaldırılarak yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bununla birlikte Çerkezköy Belediye Meydanı’nın da yeniden düzenlenmesini, meydanın alt kısmında iki katlı bir yer altı otoparkı yapılması gerektiğine inanıyorum” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede iki farklı noktada otopark çalışması yapacağını kaydeden Başkan Akay ise “Bu fikriniz de değerlendirilebilir” dedi.

 

ORTA REFÜJDE AĞAÇ OLMAZ

 

CHP’li Meclis Üyesi Uğur Erem, proje ile ilçenin kanayan yarası haline gelen trafik sorununun çözüme kavuşacağına inandığını belirterek, “Bununla birlikte emniyet güçleri de gün içinde adeta açık oto galeri haline gelen caddelerde çalışma yapmalıdır” dedi. AK Partili Meclis Üyesi Ömer Kılınç ise “Günümüzde Büyükşehir Belediyeleri yolun ortasında ağaç olmasını tercih etmiyor. Gönül ister ki orta refüjdeki ağaçları alıp kaldırımlara koyabilelim. Fakat bu olmasa bile kaldırımlara yeni ağaçlar dikebiliriz” dedi. 

 

AK PARTİ’DEN 3 ÖNERGE

 

Toplantı AK Parti Grubunun meclise sunduğu önergelerin görüşülmesi ile devam etti. Kızılpınar Veliköy güzergahında bir yan yol, Kızılpınar ışıklar mevkiine üstgeçit ve Atatürk Viyadüğünün yaya yolunun genişletilmesi taleplei ile ilgili konuşan Başkan Akay, “Viyadükteki yaya yolunun genişletilmesi ve Kızılpınar’da üstgeçit yapılması ile ilgili Büyükşehir’e projelerimizi gönderdik. Üstgeçit için yakında çalışmalara başlanacak” dedi. 

 

TAKAS TALEBİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün “Temizlik Hizmeti Alımı” talebinin oy birliği ile kabul edildiği toplantıda daha sonra Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğü’nün plan tadilatları görüşüldü. Fevzipaşa Mahallesi 343 ada 7 parselde uygulama imar plan değişikliği yapılması talebi görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Huriye Yüzbaş’ın yol ve park alanında kalan 504 ada 10 parseldeki arsasına karşılık, 1719 ada 1 parselde belediyeye ait arsanın takası talebi de İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi. Toplantı, ilçenin muhtelif noktalarındaki belediye hisselerinin maliklerine satışının kabul edilmesi ile sona erdi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ