İddiası bile korkutucu

Çerkezköy'de dere taşkınlarının önlenmesi ve şehrin yer üstü su kaynakları rezervinden faydalanabilmesi amacıyla Ambardere mevkiinde yapılması planlanan Regülatör Projesi'nin bir an önce ha

GÜNDEM 31.10.2016 18:18:00 0
İddiası bile korkutucu

Çerkezköy’de Ambardere mevkiine Regülatör yerine Termik Santral yapılacağı iddiası vatandaşların kabusu haline geldi.

 

ÇORLU DERESİ’NİN ISLAHI İSE KAMULAŞTIRMA ENGELİNE TAKILDI

 

Yıllarca her şiddetli yağışta dere taşkınlarının meydana geldiği Çerkezköy’de, gerek Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü, gerek Büyükşehir Belediyesi, gerekse Çerkezköy Belediyesi Pınarça ve Çorlu Deresi’nde gerçekleştirdiği çalışmalarla taşkın riskini en aza indirmeye çalıştı. Pınarça Deresi ıslah edilirken; Çorlu Deresi’nin ıslahı ise kamulaştırma engeline takıldı. DSİ Edirne Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Çorlu Deresi’nde ıslah çalışmalarına başlayabilmek için, Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırma sorununu çözmesini beklediğini açıkladı. Fakat Pınarça Deresi ve Çorlu Deresi’nin ıslah çalışmaları ile iş bitmiyor.

 

BAKAN EROĞLU’NUN TALİMATINA RAĞMEN İHALE HALA YAPILAMADI

 

Çerkezköy’de dere taşkınlarından sonsuza dek kurtulmanın formülü, çevre bölgelerden gelen yağmur sularının tutulmasını sağlayacak baraj projesinden geçiyor. Öyle ki Orman ve Su İşleri Bakanı Proof. Dr. Veysel Eroğlu da Ambardere mevkiinde Regülatör yapılması gerektiğine karar vererek, projenin en kısa sürede hayata geçirilmesi talimatını verdi. Bakan Eroğlu’nun talimatına rağmen Temmuz 2015’te yapılması gereken Regülatör Projesi ihalesi, üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen bir türlü gerçekleştirilemedi.

 

PROJE ÇERKEZKÖY İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

 

Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından düzenlenen bir programa katılan AK Partili Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan da konuyla ilgili DSİ Bölge Müdürlüğü yetkililerini arayarak, Bakan Veysel Eroğlu’nun talimatına rağmen ihalenin neden hala yapılmadığını sordu ve projenin Çerkezköy için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Aynı programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Ambardere mevkiinde yapılacak Regülatör Projesi’nin hep taşkınları engelleyeceğini, hem de şehir için daha sağlıklı su kullanımına imkan sağlayacağını belirterek projenin önemine vurgu yaptı.  

 

TERMİK SANTRAL Mİ YAPILACAK?

 

Çerkezköy halkı bir an önce kendilerini hem taşkınlardan koruyacak, hem de daha sağlıklı içme suyu kullanılmasına imkan sağlayacak Regülatör Projesi’nin hayata geçmesini beklerken; kulislerde konuşulan “Ambardere’de Termik Santral yapılacak” iddiası ile adeta şok oldu. İddiaya göre Regülatör Projesi’nin yapılması planlanan yerin altında kömür yatağı bulunuyor. Vatandaşlar ise “Acaba bölgede Termik Santral yapılmasını düşünen yetkililer, bu nedenle mi Regülatör Projesi’nin ihalesini bugüne kadar geciktirdi? Diye sorarak, gerek yetkililerden, gerekse bölge miletvekillerinden konuyla ilgili tatmin edici bir cevap beklediklerini kaydetti.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ