Vatandaş tren seferlerine sahip çıktı

Çerkezköy'de göreve başladığı günden beri İstanbul tren seferlerinin yeniden başlaması için yoğun çaba sarfeden Kaymakam Metin Kubilay, 25 Temmuz'da meyvesini aldığı çalışmaları

GÜNDEM 31.10.2016 18:13:00 0
Vatandaş tren seferlerine sahip çıktı

TREN SEFERLERİ 25 TEMMUZ’DA BAŞLAMIŞTI

 

Katıldığı her İl Koordinasyon Kurulu toplantısında tren seferlerinin başlaması konusunu gündeme getiren Kaymakam Metin Kubilay, bu kapsamda TCDD Bölge Müdürlüğü’nü de defalarca ziyaret ederek konunun Çerkezköylüler ve bölge için önemine dikkat çekti. 25 Temmuz tarihinde Kaymakam Kubilay’ın çalışmaları meyvesini verdi ve yıllardır çalışmayan Çerkezköy İstanbul tren seferleri yeniden başladı. Tren seferlerine Çerkezköy ve bölge halkının yoğun ilgi göstermesi üzerine bu kez ek seferler konulması için kolları sıvayan Kaymakam Kubilay, bu yönde de yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Nihayetinde Çerkezköy İstanbul hattında ek tren seferleri de başladı.

 

EK VAGONLAR KOYMAK ZORUNDA KALIYORUZ

 

İstanbul Halkalı’dan saat 06.30’da hareket eden tren saat 08.07’de Çerkezköy’e vardı. Ek tren seferlerinin ilk yolcusu Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay oldu. Kaymkam Kubilay’a yolculuğu sırasında İstanbul Yolcu Taşımacılığı Servis Müdürü Veysi Alçınsu ve Servis Müdür Yardımcısı Yılmaz Ocak da eşlik etti. Ek seferlerle ilgili bilgi veren Veysi Alçınsu, vatandaşların tren seferlerine ilgisinin her geçen gün arttığını belirterek, “Hafta içi yüzde 50’den fazla, hafta sonu tam doluluk oranlarıyla seferlerimiz devam ediyor. Bazen ek vagon ilave etmek zorunda bile kalıyoruz” dedi.

 

İŞTE HAREKET SAATLERİ

 

Ek tren seferinin hareket saatleri: “Halkalı’dan saat 06.30’da kalkış, Çerkezköy’e 08.07’de varış. Çerkezköy’den saat 17.45’te kalkış, Halkalı’ya 19.21’de varış. Ücretler ise Tam Bilet 8 TL, İndirimli Bilet 6.50 TL,  2 gün içinde kullanılması şartı ile isteyen vatandaşlara Gidiş-Dönüş bileti ücreti 13 TL.”

 

YOLCULUK SÜRESİ YARIM SAAT DAHA KISALACAK

 

Çerkezköy’ün her geçen gün daha da geliştiğini belirten Kaymakam Metin Kubilay ise “İlçemizin nüfusu her yıl yaklaşık 10 bin kişi artıyor. Özellikle İstanbul’dan buraya her gün vatandaşlarımız gelip gidiyor. Yakın zaman önce tren seferleri yeniden başladı. Vatandaşlarımız tren seferlerine sahip çıktı ve tren seferlerine ilgi her geçen gün artıyor. Hakımız tasarruflu, konforlu, güvenilir yolculuk yapabilecek. Trenimiz, OSB ve işçiler için de çok büyük bir imkân. İstanbul- Çerkezköy arası 1 saat 37 dakika olan tren yolculuğu sinyalizasyon sisteminin iyileştirilmesi ile birlikte yarım saat daha kısalacak. Tüm Çerkezköy’ ü tren seferlerimize sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ