Bağımsızlığın sembol ilçeleri

Çorlu, Saray ve Muratlı'ın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümlerini yayımladığı yazılı açıklama ile kutlayan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Ü

GÜNDEM 31.10.2016 18:06:00 0
Bağımsızlığın sembol ilçeleri

ŞEREFLİ VE ONURLU ZAFERİ KUTLUYORUZ

 

Çorlu ve Saray’ın 1 Kasım, Muratlı’nın ise 2 Kasım 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtulduğunu anımsatan Emre Köprülü, “Bugün 94 yıl önce bu ilçelerimizin emperyalizme karşı verdiği mücadelenin sonunda kazandığı şerefli ve onurlu zaferi kutluyoruz. O gün aziz şehitlerimizin hayatlarını feda ederek düşmandan geri aldıkları bu toprakların mirasçıları olarak gururlu ve onurluyuz. Bu üç ilçemiz kadını ve erkeği ile verdiği kurtuluş mücadelesinde nasıl örnek olmuş ise, bugün de Cumhuriyetimize, varlığımıza bize Rumeli ve Anadolu topraklarını çok gören emperyalizme ve onun terör örgütü maşalarına karşı aynı ruh ve dirençle karşı koymaya devam edecektir” dedi.

 

CUMHURİYETİMİZİN KURUCU FELSEFESİNİ YAŞATACAKLAR

 

Emre Köprülü şöyle devam etti: “Çorlu, Saray ve Muratlı, aydınlığın, çağdaşlığın ve bağımsızlığın dün olduğu gibi bugün de sembol ilçeleridir. Her şart altında Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı ışığın izinde Cumhuriyetimizin kurucu felsefesini ve değerlerini koruyacak ve yaşatacaktır. Bu duygularla Çorlu, Saray ve Muratlı’nın 94’üncü kurtuluş yıldönümlerini kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan topraklarını canları pahasına müdafaa eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.”

 

Haber / Menşure KARDEŞ