Ergene destanı daima hatırlanacak

Ergene'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümünü kutlayan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candna Yüceer, "Bağımsızlık ve istiklal uğruna kurtuluş m

GÜNDEM 31.10.2016 18:04:00 0
Ergene destanı daima hatırlanacak

MİLLİ MÜCADELEYE GÖZÜNÜ BİLE KIRPMADAN DESTEK VERDİ

 

Ergene’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yapan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan milli mücadeleye gözünü bile kırpmadan, canları pahasına destek veren Ergene, bu eşsiz mücadeleye adını altın harflerle yazdırmıştır. Bağımsızlık ve istiklal uğruna kurtuluş mücadelesine canlarıyla ortak olan Ergene’nin yazdığı bu destan daima minnetle hatırlanacaktır” dedi.

 

CUMHURİYET’İ YAŞATMAK HEPİMİZİN ORTAK SORUMLULUĞUDUR

 

Yüceer şöyle devam etti: “Tarihimizden aldığımız bu güçle Ergene, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmak kararlılığından bir an bile vazgeçmeyecek. Atatürk’ün açtığı bağımsızlık yolunda büyük bir azim ve kararlılıkla karanlıkları, aydınlığa çevireceğiz. Cumhuriyet’i yaşatmak ve korumak hepimizin ortak sorumluluğudur. Cumhuriyetle taçlandırılan bu zaferin ışığında, başta Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, gazilerimizi, aziz şehitlerimizi minnetle anıyorum.”

 

Haber / Menşure KARDEŞ