Rektörleri Cumhurbaşkanı atayacak

Resmi Gazete'de 675 ve 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ler yayımlandı. . Buna göre, 2'si general, 9'u pilot toplam 39 asker ile TBMM'den 3, MEB'den 31, AFAD'dan 1 personel göreve iade edildi. 10 bin 131 kamu gö

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 30.10.2016 10:13:00 0
Rektörleri Cumhurbaşkanı atayacak

Bu kapsamda göreve başlayanlara kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakların ödeneceği belirtildi.

15 ajans, gazete ve dergi kapatıldı

Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan Dicle Haber Ajansı, Jin Haber Ajansı ve Özgür Gündem, Azadiya Welat, Yüksekova Haber, Batman Çağdaş, Cizre Postası, İdil Haber, Güney Expres, Prestij Haber, Urfanatik, Kızıltepe'nin Sesi gazeteleri ile Tiroj, Evrensel Kültür, Özgürlük Dünyası dergileri kapatıldı.

Kurtuluş, Lider, İscehisar, Bingöl Olay, EGE'de Son Söz, Hakikat gazeteleri ile SRT televizyonu, Umut FM, Yağmur FM radyoları ise daha önceki KHK'lerde kapatılanlar listesinden çıkarıldı.

68 kişinin öğrencilikle ilişiği kesildi

Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen terör örgütü FETÖ/PDY'ye aidiyeti, iltisakı veya örgütle irtibatı olan ve ekli 5 sayılı listede yer alan 68 kişinin öğrencilikle ilişikleri kesildi.

Rektör atamalarında değişiklik

Rektörler, YÖK tarafından önerilecek profesör olarak en az 3 yıl görev yapmış 3 aday arasından Cumhurbaşkanınca atanacak. Rektörün görev süresi 4 yıl olurken, süresi sona erenler aynı yöntemle yeniden atanabilecek. Ayrıca, bir aylık sürede önerilenlerden birisinin atanmaması ve YÖK tarafından, iki hafta içinde yeni adaylar gösterilmemesi durumunda Cumhurbaşkanınca doğrudan atama yapılacak.

Avukatın mazeretsiz terk ettiği duruşmaya devam edilebilecek

Ayrıca, CMK'nın duruşmada bulunacakların belirlendiği 188'inci maddesinde de değişikliğe gidilerek,"Duruşmada, hükme katılacak hakimler ve cumhuriyet savcısı ile zabıt katibinin ve Kanun'un zorunlu müdafiliği kabul ettiği hallerde müdafinin hazır bulunması şarttır." hükmüne, "Müdafinin mazeretsiz olarak duruşmayı terk etmesi halinde duruşmaya devam edilebilir." ibaresi eklenecek.