Evini müze yaptı

Çorlu'da, emekli sağlık memuru 72 yaşındaki Ahmet Gürses kendisine ait apartmanın üçüncü katındaki daireyi müzeye çevirdi. Gürses 13 yıldır biriktirdiği yaklaşık 3 bin parça eski para,

GÜNDEM 28.10.2016 20:46:00 0
Evini müze yaptı

30 BİN LİRA HARCADIM

 

Emekli olduktan sonra Havuzlar Mahallesi'ndeki kendisine ait 3 katlı apartmanın son katını müzeye çeviren Gürses, son 13 yılda özellikle eski paralar, mutfak malzemeleri, giyim, süs eşyalarını toplayarak, yaklaşık 3 bin parçalık bir koleksiyona sahip oldu. Gürses'in eşya topladığını duyan, mahalle sakinleri de koleksiyona destekte bulunmak için çeşitli eşyaları getirip hediye etti. Müzesi için bugüne kadar yaklaşık 30 bin lira harcadığını belirten Gürses, “Artık eşyaları koyacak yer kalmadı. Daha büyük bir yere ihtiyacım var” dedi.

 

DERNEK KURDUM

 

Müzesinde yaklaşık 3 bin eser bulunduğunu kaydeden Gürses, “Ben bu tarihi eserlerin kendi evimde kalmasını istemiyorum. Bunu Çorlu'nun çarşısında bir yer bulup oraya taşımak istiyorum ki tüm vatandaşlarımız gelip görsün. Vatandaşların ilgisi var. Benim isteğim Çorlu Belediyesi bana yardım etsin, bunları daha büyük bir yerde sergileyelim. Bunun için bir dernek kurdum. Tekirdağ Valiliği'ne gittim, bana dernek kurmamı söylediler. Ben de hemen Gürses Balkanlar Kültür ve Mirası Yaşatma ve Koruma Derneği'ni kurdum. Şimdi bu dernek adı altında bu faaliyeti sürdürüyorum. Çok mutluyum, gelecek nesile bir şeyler bırakıyorum" diye konuştu.

 

Marmara Haber