Hedef 20 ton

Plastik Kapak Kampanyası'na desteğini sürdüren Çorlu Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan bölgelerde doğada uzun bir sürede yok olan plastik kapakları geri dönüşüme kazandırmaya dev

GÜNDEM 28.10.2016 20:29:00 0
Hedef 20 ton

60 TEKERLEKLİ SANDALYE ALMAYI AMAÇLIYORUZ

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, farkındalığı artırmak amacıyla tane tane kapak toplamaya başladıklarını belirterek, “Öğrencilerimizin ilgisi de yoğun oldu. Plastik kapak kutularımızı alıp okullara dağıttık. Bu kampanyada toplanan plastik kapaklar engellilere tekerlekli sandalye olarak geri dönecektir. Her insan bir engelli adayıdır. Her geri dönüşüm atığı geleceğimizdir. Tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan birçok engelli vatandaşımız maddi durum yetersizliği nedeniyle tekerlekli sandalye alamamaktadır. Projemiz ile gündelik yaşam koşullarında dışarı çıkamayan engelli vatandaşlarımız desteklenmektedir. Amacımız yıl sonuna kadar 20 ton kapak toplayarak 60 tekerlekli sandalye almaktır” dedi.

 

ÖĞRENCİLERİN TOPLADIĞI KAPAKLAR TESLİM ALINDI

 

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, daha sonra Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Canan Naciye Yurdseven, Çorlu Belediyesi Temizlik işleri Müdürü Cahit Kurt ve Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi üyeleri ile birlikte Hanife Şefik Celep İlkokulu'nu ziyaret etti. Okul idaresi ile yapılan görüşmelerin ardından okul öğrencileri tarafından toplanan plastik kapaklar teslim alındı. Ziyaretin sonunda Hanife Şefik Celep İlkokulu idarecileri ve öğrencileri ile hatıra fotoğrafı çekildi. Çevresel ve sosyal sorumluluk misyonlarını içinde barındıran proje kapsamında kampanya destekçisi okullardan kapakların toplanmasına devam ediliyor.

 

Marmara Haber