Çorlu'yu örnek gösterdi

Merkezi Hollanda'da olan EA ve merkezi Almanya'da olan AWF Türkiye temsilcisi Lesley Moffat ve beraberindeki heyet, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu Mezbahasındaki acısız kesim ünitesini incelediler.

GÜNDEM 28.10.2016 20:28:00 0
Çorlu

ÇAĞDAŞ SİSTEMDEN DOLAYI TEBRİK ETTİ

 

İnceleme öncesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka’yı makamında ziyaret ederek bilgi alan Vakıf temsilcisi Lesley Moffat, Türkiye’deki belediyelerde ilk defa kurulmuş çağdaş sistemden dolayı Büyükşehir Belediyesini tebrik ettiğini ve bu sistemin diğer belediyelere örnek olması gerektiğini söyledi. Moffat ve ekibi, Çorlu’da hizmete sunulan mezbahayı uluslararası platformlarda da örnek olarak göstereceklerini belirterek Tekirdağ’dan ayrıldı.

 

ACISIZ KESİMİN DİNEN SAKINCASI YOK

 

Konuyla ilgili konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka ise “Vatandaşlara hayvanlarını sersemleterek acısız kesim imkanı sunuyoruz. Bu sistemde hayvan, aynı klasik kesimde olduğu gibi bıçakla boğazı kesildikten sonra kan kaybından ölüyor. Tek farkı acı çekmiyor, çırpınmıyor, etrafa kan saçıp sağa sola çarpmıyor. 2004 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı, İslam’ın istediği koşullar yerine getirildiği taktirde acısız kesimin dinen sakıncası yok dedi. Arzumuz, modern kesim yöntemine halkımızın herhangi bir tereddüt yaşamadan daha çok talep etmesi, bize etini sunan hayvanların da kesim sırasında ıstıraplara maruz kalmamasıdır” dedi.

 

Marmara Haber