Allah'a emanet

Son 9 aydır aydınlatma direklerinin çalışmaması nedeniyle karanlığa mahkum edilen Kapaklı Ayışığı Sitesi sakinleri, bu süreçte bölgenin zifiri karanlık olması nedeniyle hırsızlık olaylarÄ?

GÜNDEM 27.10.2016 19:39:00 0
Allah

Kapaklı’da İsmetpaşa Mahallesi Yıldızkent Ayışığı Sitesi sakinleri, sokaklarındaki aydınlatma direklerinin uzun süredir yanmamasına tepki göstererek, “Çocuklarımız zifiri karanlıkta okula gidip gelmesi bizi tedirgin ediyor” dedi.

 

AYLARDIR BU SORUNLA UĞRAŞIYORUZ

 

Aydınlatma direklerinin çalışmamasıyla ilgili başvurmadıkları kurum kalmadığını belirten Ayışığı Sitesi sakinleri, “Yetkililerden bu soruna bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi. Ayışığı Sitesi yöneticilerinden Necmi Güngör, “48, 69 ve 73. sokakta bulunan aydınlatma direkleri yanmıyor. Geçtiğimiz şubat ayından bu yana bu sorunla uğraşıyoruz ve hala çözüm üretilemedi. Bize aydınlatma direklerinin kullandığı elektrik masrafının sitelere ait olduğu söylendi. Bu bölgede sadece bir aydınlatma direği çalışıyor. Diğer alanlar adeta zifiri karanlık” dedi.

 

HIRSIZLIK OLAYLARI DA ARTMAYA BAŞLADI

 

Konu hakkında ilk olarak Kapaklı Belediyesi’ne dilekçe ile müracaat ettiklerini kaydeden Necmi Güngör, “Belediyeye dilekçe yazdıktan sonra bize gelen cevap yazısında bu işin TREDAŞ tarafından yapılacağı söylendi. TREDAŞ’a da yazı yazdık. Bize gelen cevapta bahse konu sokakların 2017 yatırım programına alınabileceği belirtildi. Yaşanan bu olumsuzluklardan dolayı bölgenin zifiri karanlık olması nedeniyle sitemizde hırsızızlık olayları da artmaya başladı. Adeta Allah’a emanet yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

TEDİRGİN DURUMDAYIZ

 

Site sakinleri, sokak aydınlatmalarıyla alakalı olarak TREDAŞ’a yazdıkları dilekçede, “Vatandaşlar geç saatlerde işlerinden gelirken ve sokaktan geçerken tedirgin olmakta ve korkmaktadırlar. Ayrıca sakıncalı kişiler bu karanlıktan faydalanarak hırsızlık ve sarkıntılık yaparak vatandaşlara zarar vermektedirler. Okul yolu olmasından dolayı öğrenciler okuldan geç saatlerde çıkıyorlar ve evlerine dönerken aileler ve çocuklar korku yaşamaktadırlar. Bu sokakların aydınlatılmasını ve bu konudaki mağduriyetimizin en kısa sürede giderilmesi için gerekli işlemlerin yapılmasını bilgilerinize arz ederiz” ifadelerine yer verdiler.

 

2017 YATIRIM PROGRAMINDA DEĞERLENDİRİLECEK

 

Ayışığı Sitesi sakinlerinin dilekçesine TREDAŞ’tan gelen cevapta ise, “Çerkezköy İşletme Başmühendisliğimize vermiş olduğunuz dilekçeye istinaden yapılan incelemede ilgili bölgenin Galvaniz Sokak aydınlatmaları, 2017 yılı yatırım programı kapsamında değerlendirilecektir” denildi. 

 

KORKU İÇİNDE GİDİP GELİYORLAR

 

Ayışığı Sitesi’nin bir diğer yöneticisi Mustafa Özkan ise “Çocuklarımız zifiri karanlıkta okula gidip gelmekten korkuyorlar. Biz de bu durumdan dolayı oldukça tedirginiz. Sabahları saat 06.30’da okula giden çocuklarımız akşam 19.00’da okuldan çıkıyorlar. Hem sabah hem de akşam saatinde sokaklar karanlık olduğu için büyük korku içindeler. Hatta eşlerimiz dahi işten çıktıklarında korku içinde eve geliyorlar” açıklamasında bulundu.

 

SİTEMİZİN AYDINLATILMASINI İSTİYORUZ

 

Kapaklı Belediyesi ve TREDAŞ’ın yanı sıra İsmetpaşa Mahalle Muhtarlığı’na da konuyla ilgili müracaat ettiklerini söyleyen Mustafa Özkan, “Muhtar bize Kaymakamlığa dilekçe yazmamızı söyledi. Yazımızı hazırladık. En kısa zamanda Kaymakamlığa teslim edeceğiz. Artık bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Zifiri karanlıkta okula gidip gelen çocuklarımızın başına bir şey geldiği zaman bunun hesabını kim verecek. Aydınlatma direklerinin çalıştırılması için birisinin başına bir şey mi gelmesi gerekiyor? 48, 69 ve 73. sokaklar boydan boya karanlığa mahkum edilmiş durumda. Gerekli mercileri göreve davet ediyoruz. Bir an önce çalışmaların yapılmasını ve sitemizin aydınlatılmasını istiyoruz” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

Foto / Selin ÇALIŞKAN