Cumhuriyet bağımsızlığımızın teminatıdır

Cumhuriyetin ilanının 93'üncü yıldönümünü kutlamak amacıyla yazılı mesaj yayımlayan CHP Tekirdağ Milletvekili TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, "Cumhuriyet; ulusumuzu çaÄ?

GÜNDEM 27.10.2016 19:30:00 0
Cumhuriyet bağımsızlığımızın teminatıdır

ASIL NİYETLERİ TÜRK MİLLETİ’NİN VARLIĞINI YOK ETMEKTİR

 

Türk Milletini yok etme hevesleriyle birlikteAnadolu topraklarında boğulan emperyalistlerin, 29 Ekim 1923 tarihinde yok etmek istedikleri bir milletin; kendi küllerinden nasıl yeniden doğabileceğini gördüğünü söyleyen Köprülü, “Cumhuriyet, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde ülkesine ve bağımsızlığına sahip çıkan ulusumuzun geçmişten getirdiği, varoluşundan beri özünde bulunandeğerlerinin bir yansımasıdır. Cumhuriyet yönetimi, büyük Türk Devrimi'nin diğer adıdır. İlan edildiği günden beri Cumhuriyetimiz, içerden ve dışardan büyük saldırı altındadır. Cumhuriyet rejimini yıkmak isteyenlerin asıl niyeti Türk Milleti’nin varlığını yok etmektir” diye konuştu.

 

CUMHURİYET ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜN SİMGESİDİR

 

Köprülü şöyle devam etti: “Anadolu coğrafyasında aydınlık, çağdaş, bağımsız bir ulus görmek istemeyenler, dün olduğu gibi bugün de maşa olarak kullandıkları terör örgütleri ile varlığımıza ve cumhuriyetimize saldırmaktadırlar. Cumhuriyetimizin kurucu felsefesini ve değerlerini ortadan kaldırmaya çalışan her türlü yıkıcı akımlara karşı; cumhuriyeti içselleştirmiş, onun değerini bilen vatandaşlar olarak karşı duracağız ve onu koruyacağız. Birliğimizin, bütünlüğümüzün, çağdaşlığın ve özgürlüğümüzün simgesi Cumhuriyetimizi bizlere kazandıran ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyor,  tüm ulusumuzun bu en büyük bayramını bir kez daha en içten dileklerimle kutluyorum.”

 

Marmara Haber