Gürkan, Tunuslu gençleri ağırladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gençlik Değişimleri Projesi kapsamında Edirne'ye gelen Tunuslu gençler Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

GÜNDEM 27.10.2016 19:13:00 0
Gürkan, Tunuslu gençleri ağırladı

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

 

Ülkelerinde yaşanan rejim değişikliği sonrasında, demokrasinin yaşama yansımalarını görmek için Türkiye’ye gelen Tunuslu gençler, Edirne’nin küçük bir şehir olmasına rağmen dopdolu bir şehir olduğunu söylediler. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a, demokrasi ve gençlik programları, gençlerin siyasi yaşama katkıları üzerine sorular sordular. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyleyen Recep Gürkan, Edirne’nin geçmişinden bugüne kadar ayrı ayrı dini inanca sahip halkıyla bir arada yaşayabilmiş bir kent olduğunu kaydetti. Demokrasinin tüm rejimler arasından insan karakterine en uygun rejim olduğunu belirten Gürkan, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ demiş. Türk Milleti, 15 Temmuz gecesi demokrasimizi elimizden almak isteyen darbecilere, Egemenliğin Milletin olduğunu gösterdi” dedi.

 

MUHALEFET İLLA KARŞI ÇIKMAK DEĞİLDİR

 

Demokrasinin birden bire gelemeyeceğini, zaman ve uyum gerektirdiğini söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Dünyadaki, bütün sistemlerde iktidar vardır. Diktatörlükte, faşizmde, kominizmde. Demokrasiyi bunlardan ayıran tek şey muhalefetin olmasıdır. Muhalefet illa karşı çıkmak değildir. Ama bir yerde muhalefet yoksa orda demokrasiden söz edemezsiniz” diye konuştu. Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak da, Tunus heyetiyle birlikte kendilerini ağırlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti.

 

Marmara Haber