Hiçbir engel yok

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Büyükşehir Belediyesi'nin Çerkezköy'de yapmayı planladığı projeler hakkında bilgilendirmede bulundu. Bağlık Mahallesi'nde planlanan viyadük pr

GÜNDEM 26.10.2016 21:54:00 0
Hiçbir engel yok

PROJE İHALESİNE ÇIKILDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın önceki gün ilçeye gelerek Çerkezköy’de yapmayı planladıkları 3 proje ile ilgili incelemelerde bulunduğunu belirten Başkan Vahap Akay, “Öncelikle Bağlık Mahallesi’ne giderek, burada yapılması planlanan viyadük projesinin hayata geçirileceği alanda incelemelerde bulunduk. Viyadük ile ilgilim proje ihalesine çıkıldı. İhaleyi alan firma, yakın zamanda uygulama projesini hazırlayıp teslim edecek. Sonrasında da yapım ihalesine çıkılacak” dedi.

 

HERHANGİ BİR KAMULAŞTIRMA OLMAYACAK

 

Bağlık Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan viyadüğün toplam 500 metre uzunluğunda olacağını kaydeden Vahap Akay, “Projeyi öyle bir yerleştirdik ki, herhangi bir kamulaştırma olmayacak. Isacası, viyadük projesinin hayata geçirilmesinin önünde hiçbir engel yok” ifadelerini kullandı.

 

YENİ KAVŞAK YAPILACAK

 

Kadir Albayrak ile birlikte daha sonra Tepe Emlak Konutları mevkiine giderek burada yapılması planlanan kavşak projesi kapsamında incelemelerde bulunduklarını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bilindiği üzere Gülerçin Koleji önündeki kavşak çok kullanışlı değil. Tehlike arz ediyor. Bu nedenle, biraz da geride Forest City satış merkezinin yakınlarında yeni bir kavşak yapılacak. Kavşaktan da Tepe Emlak Konutlarına doğru alternatif bir yol oluşturulacak. Cengiz Topel Caddesi’nden Tepe Emlak Konutlarına giriş çıkışlar bu yoldan sağlanacak” dedi.

 

HALKIMIZA DETAYLI BİR BİLGİLENDİRME YAPACAĞIZ

 

Bununla birlikte geçtiğimiz hafta toplantısını yaptığımız sirkülasyon projesi kapsamında düzenleme yapılması planlanan Altıyol Kavşağı’nda da incelemelerde bulunduk. Sirkülasyon projesi kapsamında Öztrak Caddesi ve Uğur Mumcu caddesi’nin yalnızca ilçe merkezine doğru trafiğe açık olacak. Atatürk Caddesi de Altıyol Kavşağı istikametinde trafiğe açık olacak. Bu caddelerimiz tek yön olacak şekilde düzenlenecek. Bununla ilgili de yakında halkımıza detaylı bir bilgilendirme yapacağız” diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ