Çerkezköy şehidini uğurladı

İstanbul'da Polis Meslek Yüksek Okulunda, atış poligonunda arkadaşının silahının kazayla ateş alması sonucu şehit olan Komiser Yardımcısı Erdem Uçar son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze merasimi

GÜNDEM 26.10.2016 16:10:00 0
Çerkezköy şehidini uğurladı

İstanbul Sarıyer'de Adile Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu'nun atış poligonunda eğitim sırasında arkadaşının silahın kazayla ateş alması sonucu şehit olan Komiser Yardımcısı Erdem Uçar son yolculuğuna uğurlandı.

 

BABA EVİNDEN HELALLİK ALINDI

 

Evli ve 2 çocuk babası olan 33 yaşındaki Komiser Yardımcısı Erdem Uçar’ın naaşı, önceki akşam Çerkezköy’e getirildi. Dün saat 11.00 sularında Özel İrmet Hastanesi’nden alınan Şehit Polis Erdem Uçar’ın cenazesi, konvoy eşliğinde son kez baba evine getirilerek helallik istendi. Burada şehidin annesi Sona Uçar ve eşi Hülya Uçar, şehidin tabutuna sarılarak ağıtlar yaktı. Metanetini koruyan baba Muhlis Uçar ise taziyeleri kabul etti. İlçe Müftüsü Yusuf Tuna tarafından yapılan duanın ardından şehidin naaşı Merkez Osmanlı Camii’ne getirildi. 

 

SON YOLCULUĞUNDA YALNIZ BIRAKMADILAR

 

Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Uçar’ın Osmanlı Camii’ndeki cenaze merasimine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Partili Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, CHP’li Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaevli, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğünden Isparta Emniyet Müdürlüğüne atanan Halil Turan Erol, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, MHP Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, Uçar ailesinin eş, dost ve akrabaları ile binlerce vatandaş katıldı.

 

ANKARA’DAN CENAZE İÇİN ÇELENK GÖNDERDİLER

 

Cenaze namazı öncesinde Şehit Polis Erdem Uçar’ın annesi Sona Uçar ve Eşi Hülya Uçar musalla taşında bulunan tabuta sarılarak, gözyaşlarına boğulurken; baba Muhlis Uçar ise metanetini koruyarak taziyeleri kabul etti. Şehidin abisi Adem Uçar ile kardeşi Yunus Emre Uçar ise ayakta durmakta güçlük çekti. Cenaze merasimini Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, CHP Genel Başkanlığı, Tekirdağ Valiliği, Emniyet Genel Müdürlüğü, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü de çelenk gönderdi.  

 

Merkez Osmanlı Camii’nde öğle namazının kılınmasının ardından cenaze merasimine geçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının kılınmasının ardından İlçe Müftüsü Yusuf Tuna eşliğinde dualar edildi. Şehit Erdem Uçar’ın cenazesi daha sonra meslektaşları ve sevenlerinin omuzlarında cenaze aracına konularak Çerkezköy Şehitliği’ne götürüldü ve burada dualar eşliğinde toprağa verildi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ – Selin ÇALIŞKAN

Foto / Celal KARAKURT