Eski Cami müze olacak

Bölgede görev yapan basın mensupları ile akşam yemeğinde bir araya gelen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, hayata geçirilmesi planlanan Meydan Projesi kapsamında ilçe merkezindeki Eski Camii'nin Etnog

GÜNDEM 25.10.2016 20:36:00 0
Eski Cami müze olacak

BAZEN SADECE İŞİMİZE GELENİ GÖRÜYORUZ

 

Yemekte yerel ve ulusal gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Kapaklı Büyükşehir yapılanmasından önce 3 bin 500 hektarlık alana hizmet ederken; şimdi 20 bin hektara hizmet ediyor. Yapılan işlerin kamuoyuna duyurulması ve şeffaf davranılması yönünde basın mensuplarına büyük görevler düşüyor. Gazeteciler maddi manevi yıpranmakta, zaman zaman saldırılara uğramaktadır. Basın şehitlerimizin anısını yaşatmak için yerel anlamda parklarımıza, şehrimizin önemli bölgelerine isimlerini vermeye çalışıyoruz. Hatta bu isimlerden biri olan Uğur Mumcu daha o günlerde bu günlerin geleceğini görmüş ve bizleri uyarmıştı. Sanki 15 Temmuz'un, bir gün çatacağının uyarısını yapmıştı. Biz siyasiler bazen sadece işimize geleni görüyoruz" dedi.

 

HUKUK VE DEMOKRASİYİ OTURTMALIYIZ

 

Yazılan her haberin değerlendirilmesi gerektiğin ifade eden Mandalı, kimi zaman Belediye Başkanlarının da şiddete maruz kaldığını belirterek “Sorunların çözümü için demokrasi ve hukuk temellerinin sağlama alınması gerekiyor. Sorunların toplu çözümü için demokrasiye ve hukuğa, karşılıklı saygı ve sevgiye ihtiyacımız var. Yakın zamanda 93. yıl dönümünü kutlayacağımız Cumhuriyet'in şu an temelleriyle oynanıyor. Yanlışa yanlış ile cevap verdiğiniz takdirde 15 Temmuzlar, 80 ihtilalleri, 1970'lerdeki muhtıra, 28 Şubat ve hatta 60 ihtilalinin kaçınılmaz olduğu görülmektedir. Ulu Önder Atatürk'ün kurduğu temellere sahip çıkalım ki vatanımızı savunabilelim. Bunun için hukuk ve demokrasi kavramlarını oturtmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMALIYIZ

 

Türkiye'ye göç eden kişilere karşı 'gelin biz size bakarız' algısı yaratıldığını ifade eden Mandalı, bu konunun ülkenin geleceğini etkilediğini belirtti. Hükümet tarafından gündeme getirilen Başkanlık sisteminin ülke gündeminde yer almasının gereksiz olduğunu kaydeden Mandalı, "Bizler demokrasinin gelişimiyle uğraşmak zorundayken şimdi bir de başkanlık sisteminden söz eder olduk. Terör örgütlerini unuttuk şimdi bir de kendi konumumuzdan uzaklaşarak, başkanlık sisteminin peşine düştük. Siyasiler olarak vatandaşın özgürlüğünü düşünerek, Türkiye'nin özü olan Cumhuriyete sahip çıkmalıyız. Biz vatandaş olarak, Sosyal Demokrat, Milliyetçi AK Partiliyiz. Bunun ne demek olduğunu vatandaş zamanla anlar " dedi.

 

BAKANLIK İŞİ YOKUŞA SÜRÜYOR

 

Meydan Projesinin akıbeti hakkında yöneltilen soruya yanıt veren Mandalı, "Meydan Projesi'nin resmiyet kısmında bir sorun var. Büyükşehir Belediyesi kamulaştırma bedellerini ödüyor. Yüzde 90'ı tamamlandı. Diğer kısmı da tamamlanacak ve 2017 yılının ortalarında işlemler hallolacak. Planlanan proje ana yol üzerinde ve burası da Karayolları sorumluluğunda. TREDAŞ'dan tutun; bankalarla ilgili ATM'ler, TESKİ ile ilgili kanalizasyon ve içme suyu hattı, diyanetle ilgili cami yerini değiştirme fikri var. Cami yerini değiştirmek istiyoruz. Camimizi Recep Güven Parkı'nın oraya alıp mevcut camimizi de Kapaklı Belediyesi bünyesine alarak, Kapaklı'ya yakışır bir Etnografya Müzesine çevirmek istiyoruz. Bunları yapabilmek için adeta bir gecekondu gibi kalan Elfide Erdegül İlkokulu'nun yerini istedik ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bu okul karşılığında 3 okul yapalım dedik. Kabul etmediler. Etmemelerine anlam veremiyoruz. Orası sağlıklı bir eğitim verebilecek düzeyde değil. Keza müfettiş raporları da bunu içeriyor. Devletle bu sorunu çözemedik ve çözülmeyeceğe benziyor. Büyükşehir Belediyesi şu anda 40 derslikli bir okul yapıyor. İnşallah ikinci döneme kadar teslim edecek" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Celal KARAKURT