TESKİ iddiaları yalanladı

TESKİ Genel Müdürlüğü, bazı internet sitelerinde aleyhlerine yapılan video-yorumlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bahse konu videoların asılsız olduğu belirtilen açıklamada "Kurumun ve idarecilerinin

GÜNDEM 25.10.2016 20:34:00 0
TESKİ iddiaları yalanladı

KURUMUMUZLA BİR İLİŞİĞİ YOK

 

Enver D. isimli şahsın video yayınlarına yaptığı yorumlardan yola çıkılarak, asılsız yayınlarla TESKİ Genel Müdürlüğü ve idarecilerinin toplum nezdinde karalanmaya ve hedef gösterilmeye çalışıldığı belirtilen açıklamada, “TESKİ Genel Müdürlüğünden ihale aldığı ve 1. derece iş yapan müteahhit olduğu iddia edilen Enver D. isimli şahıs ile kurumun hiçbir şekilde resmi iş ilişki yoktur. Adı geçen kişi TESKİ Genel Müdürlüğü ile ihale ilişkisi veya iş yapan bir müteahhit olmadığı gibi alt yüklenicisi de olmamıştır. Batı Bölgesi Temizlik-Bakım-Onarım Yapım İşi, 12 Ağustos 2015 tarihinde yapılan ihale neticesinde, BİNAŞ İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A. Ş.’ye verildi. TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından tek yasal muhatap BİNAŞ A.Ş. olmuştur. 17 Haziran 2016 tarihinde BİNAŞ A.Ş. ile sulh yoluyla ihale sonlandırılmıştır. 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren ise Temizlik-Bakım-Onarım çalışmalarımız ihale konusu edilmeksizin tamamen kendi personelimiz eliyle yürütülmektedir. Bu iş ve hizmetlerle ilgili olarak hiçbir taşeron veya alt yüklenicinin kurumumuzla bir ilişiği yoktur” denildi.

 

İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZ VE UYDURMADIR

 

Bahse konu videolarda TESKİ Hayrabolu Şubesinde çalışan bir bayan işçinin kurum çalışanı tarafından taciz edildiği ve bu durumun örtbas edildiği iddialarının dile getirildiği belirtilen açıklamada, “Söz konusu kişi TESKİ Genel Müdürlüğünün çalışanı değil, BİNAŞ A.Ş. çalışanıdır. Bu şahsın, taciz iddiası ile kurumumuza ya da adli makamlara başvurusu yoktur. Konuya ilişkin resen başlatılan inceleme sonucunda taciz iddialarının tamamen asılsız olduğu ortaya çıkmıştır. Şarköy Şube Müdiremizin, değeri 50 bin TL olan arsasını zorla müteahhit Enver D.’ye satmaya çalıştığı, satın almadığı için müteahhite ceza kesildiği iddiası da tamamen asılsız ve uydurmadır. Genel Müdür Yardımcımız ile Daire Başkanımız hakkında, FETÖ içerisinde yer aldıklarına yönelik yalan ve uydurma beyanlar ile suç isnadında bulunulmuş, idarenin kamu görevlisini haksız ithamlara karşı koruma ilkesi gereğince ivedi olarak adli makamlar nezdinde gerekli müracaatlar yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

 

BAKANLIK İZNİ OLMADAN BORÇLANMA YAPILAMAZ

 

TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Yayınlarda geçen 2 katrilyon Lira’lık altyapı iddiası ise tamamen asılsız olup, verilen rakamların afaki ve gerçek dışı olduğu resmi rakam ve belgelerle açıkça ortadadır. TESKİ Genel Müdürlüğü’nün 2015 yılı bütçesi 283 milyon Lira, 2016 bütçesi ise 423 milyon 450 bin Lira’dır. Bütçe rakamlarımız halka açık olup, TESKİ Genel Müdürlüğü web sitesinde mevcuttur. TESKİ Genel Müdürlüğünün 170 milyon Lira kredi başvurusu iddiası da tamamen asılsızdır. Kurum borçlanması, İçişleri Bakanlığı onayı gerektiren bir işlem olup, Bakanlık oluru alınmaksızın borçlanma yoluna gidilmesi de mümkün değildir” denildi.

 

Marmara Haber