İş dünyasının kalbi MÜSİAD EXPO'da atacak

16. MÜSİAD Expo ile ilgili açıklamalarda bulunan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Aslan, "2 yılda bir düzenlenen fuarın 16'ıncÄ

GÜNDEM 25.10.2016 20:16:00 0
İş dünyasının kalbi MÜSİAD EXPO

ZİYARETÇİ SAYILARINDA CİDDİ BİR ARTIŞ BEKLENİYOR

 

16. MÜSİAD EXPO’nun, küresel iş ağları kurmak, global pazarlarda söz sahibi olmak, KOBİ’leri güçlendirmek ve etkin büyümeyi hızlandırmak üzere iş dünyasını buluşturacak ve B2B görüşmelerle yeni iş fırsatlarının adresi olacağını kaydeden Aslan, “MÜSİAD EXPO, CNR EXPO’da toplam 8 holde 700’ün üzerinde MÜSİAD üyesi yerli ve yabancı şirkete ev sahipliği yapacak. 15. MÜSİAD fuarında 123 ülkeden 7 bin 250 seçkin işadamı ve 100 binin üzerinde ziyaretçi ile iş dünyasını ortak noktada buluşturan EXPO’da, bu sene ziyaretçi sayılarında ciddi bir artış bekleniyor. Fuarda bu yıl birçok farklı sektörün ziyaretçilerle buluşturulması sağlanacak” dedi.

 

MÜSİAD EXPO BU YIL DAHA DA ÖN PLANA ÇIKIYOR

 

Üretici ve ihracatçı firmalar için daralan pazarlar karşısında, gelişen yeni pazarlara ulaşmanın ve bu doğrultuda uluslararası fuarları kullanmanın büyük önem taşıdığını söyleyen Aslan, “En güçlü pazarlama mecralarından biri olan fuarlar, rekabet gücünü kaybetmek istemeyen ve büyümek isteyen firmalar için ciddi önem arz ediyor. Bu bağlamda, MÜSİAD EXPO bu yıl daha da ön plana çıkıyor. MÜSİAD, Nijerya, Nijer, Gana, Fildişi, Etiyopya ve Güney Afrika’daki işadamlarının fuarda yer almalarını sağlayıp iki ülke arasındaki ticareti artırmayı hedefliyor. Müslüman işadamları arasında global iş ağı kurulması amacıyla yola çıkılarak kurulan IBF-International Business Forum, 22 ülkeden işadamları dernekleri başkanlarından oluşan bir icra kurulu tarafından yönetiliyor ve güvenilir küresel bir iş ağı sunuyor. Yılda bir kere yapılan kongre ve beraberindeki ticari faaliyetlerle bir araya gelinen uluslararası iş platformu, bu yıl 20’inci kez 16. MÜSİAD EXPO ile eş zamanlı olarak 9-12 Kasım tarihlerinde WoW Hotel’de gerçekleşecek” dedi.

 

TÜRKİYE’YE SAVUNMA VE HAVACILIK ALANINDA ÖNEMLİ KAZANIMLAR SAĞLAYACAK

 

IBF’nin, bu yılki ana oturum konusunun "İnovasyon Ekonomisi ve Yatırım Ekosistemi" olduğunu söyleyen Muzaffer Aslan, “İşini geliştirmek ve büyütmek isteyenlerin inovasyon ve girişim merkezli dinamik ekosistemin içinde nasıl bulunacağı ve nasıl fayda sağlayacağı noktasında farkındalık sağlanması amaçlanıyor. MÜSİAD’ın Türkiye’nin Orta Gelir Tuzağından kurtulması için ortaya koyduğu bir vizyon projesi olarak dikkat çeken High Tech Port MÜSİAD’ın üçüncüsü, 9-12 Kasım tarihlerinde 16. MÜSİAD EXPO fuarı içinde ayrı bir holde düzenlenecek. Fuarda iş geliştirme görüşmeleri yapılacak, odak ve hedef pazarlara sıcak ulaşım ile uluslararası rekabet avantajları sunulacak. Türkiye gemisinin istikametini işaret eden bir gelecek pusulası olarak nitelendirilen High Tech Port projesiyle, Türkiye’nin teknolojik ürünleri dünya pazarları için görücüye çıkarılırken, Türkiye’nin ileri teknoloji üreten firmalarının ve hedef pazarların bir araya getirilmesi, bu anlamda Türkiye’ye savunma ve havacılık alanında önemli kazanımlar oluşturulması amaçlanıyor” dedi.

 

Marmara Haber