Edirne Belediyesi İlk Yardımcılar yetiştiriyor

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın göreve gelmesinden sonra yapımına başlanıp bitirilen Yeni İtfaiye Müdürlüğü binasında eğitimlerine devam eden Edirne Belediyesi İlk Yardım Eğitim Me

GÜNDEM 25.10.2016 20:10:00 0
Edirne Belediyesi İlk Yardımcılar yetiştiriyor

KANUNDA ZORUNLU HALE GELDİ

 

İş yerlerinde ilk yardımcı bulundurulmasının kanunla zorunlu hale getirildiğini belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr.Ertuğrul Tanrıkulu, “Kanuna göre iş sağlığı ve güvenliği kapsamında az tehlikeli iş yerlerinde, her 20 çalışan için 1 ilk yardımcı bulundurulması gerekiyor. Tehlikeli iş yerlerinde her 15 çalışana kadar 1 ilk yardımcı; çok tehlikeli iş yerlerinde her 10 çalışana kadar 1 ilk yardımcı bulundurulması zorunludur. Belediyemiz kanuna uygun hareket ederek, hem belediye bünyesinde bulundurması zorunlu olan ilk yardımcı ihtiyacını giderdi. Hem de sosyal demokrat belediyecilik anlayışından hareketle Edirne Halkı’na gönüllülük esaslı olarak ücretsiz, sertifikalı ilk yardım eğitimleri veriyor. İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde okullardaki öğretmenlere, sporculara, antrenörlere, STK’lara, derneklere ücretsiz olarak sertifikalı ilk yardımcılar yetiştiriyoruz” dedi.

 

DOĞRU İLK YARDIM HAYAT KURTARIR

 

Sağlık Bakanlığı’nın belirttiği tüm şartları yerine getiren Edirne Belediyesi, kamu kurum ve özel kuruluşların talep etmesi halinde, kurumlarının ihtiyacı olan sertifikalı İlk Yardımcı eksiğini gidermek amacıyla, ücret karşılığında sertifikalı ilk yardım eğitimleri de veriyor. Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği şartları tamamen yerine getiren Edirne Belediyesi’nin, diğer kamu kurum ve kuruluşların da ilk yardımcı ihtiyaçlarına cevap verebildiğini söyleyen Tanrıkulu, “Belediyemizden talep edildiği takdirde ücret karşılığında sertifikalı ilk yardım eğitimini kamu kurum ve kuruluşlarına vererek, kurumların ilk yardımcı ihtiyacını giderebilmekteyiz” dedi. İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde iki ilk yardım eğitmeninin bulunduğunu söyleyen Tanrıkulu, “Edirne Belediyesi İlk Yardım Eğitim Merkezi bundan sonra eğitimlerini İtfaiye Binası’nda oluşturulan yeni eğitim salonunda, iki İlk Yardım Eğitmeni Hemşire Ayten Sünetçiler ve Hemşire İnci Özer eşliğinde "Doğru İlk yardım Hayat Kurtarır" sloganıyla sürdürecek” dedi.

 

Marmara Haber