O araçları nasıl büyüttüler?

Çerkezköy Akarsu Birlik Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Ali Öztük'ün geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaları yalanlayan Karaağaç Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Fevz

GÜNDEM 23.10.2016 21:43:00 0
O araçları nasıl büyüttüler?

BÖYLE BİR AÇIKLAMAYI YAKIŞTIRAMADIK

 

Çerkezköy Akarsu Birlik Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Ali Öztürk’ün aslı astarı olmayan açıklamalarda bulunduğunu belirten Karaağaç Minibüscüler Kooperatif Başkanı Fevzi Coşkunöz, “Söylediklerinin hiç birinde doğruluk payı yok. Hiç kimse UKOME’nin aldığı karara karşı değil.  Biz her zaman UKOME’nin aldığı kararlara saygı duyduk. Öztürk, yalan söylemlerle UKOME’yi etkileyeceğini sanıyor. Kendisine böyle bir açıklamayı yakıştıramadık. Bizim ne kendisiyle ne de koopetarif üyeleriyle hiçbir sorunumuz yok. Yalan üzerine inşa ettiği söylemlerle kendi kooperatifinin geleceğini tehlikeye sokmaktadır” dedi.

 

BİZ HAKSIZ KAZANÇ SAĞLAMIYORUZ

 

25 Nolu Akarsu Birlik Kooperatifinin nasıl bire bir araç büyüttüğü anlayamadıklarını kaydeden Coşkunöz, “Acaba kendilerine kimler nasıl yardım etti. Bunları bir açıklasın. Büyükşehir Belediyesi böyle bir iş yapmaz. Kendisinin bu açıklaması Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasını da engelliyor. Bire bir M plaka otobüse çevirdikleri minibüsler araştırılmalıdır. Karaağaç Minibüsleri olarak UKOME’nin gösterdiği güzergah olan Fevzipaşa Mahallesi’nden geçmemizi istemiyorlar. Bu başkan nasıl böyle bir söylemde bulunuyor. Biz haksız kazanç ve rant elde etmiyoruz. Çerkezköy’den Kapaklı’ya kadar güzergahları olan ve burada çalışan Akarsu Birlik Minibüslerinin çalışmasının rant olduğunu ve haksız kazanç elde ettiklerini düşünüyoruz” diye konuştu.

 

VERİLEN DİLEKÇELER İNCELENSİN

 

Coşkunöz, “Bize bundan böyle Çerkezköy’den gelirken Fatih Mahallesi güzergahını kullanmamızı söylemiş. O zaman Atatürk Caddesi, Kapaklı ve Karaağaç minibüslerinin girişine de izin verilmesi en doğru karar olacaktır. Eğer UKOME araç değişimini hızlandırmak istiyorsa Çerkezköy minibüslerinin haksız olarak araç büyüttüklerini araştırsın. Bu konuda yeniden bir düzenleme yapılmalıdır. Burada Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a sesleniyorum. Defalarca dilekçe verdik ve bizlerin haricinde de 50’ye yakın bayan vatandaş dilekçe verdi. Verilen dilekçeler incelensin ve sorunlar çözümlensin” ifadelerini kullandı.

 

YASAL İŞLEM BAŞLATACAĞIZ

 

Akşam saatlerinde Karaağaç’tan Çerkezköy’e şoförleri göndermeyi göze alamadığını kaydeden Coşkunöz, “Tatsız olaylar çıkabilir. Oysa bizler aynı bölgenin birer parçasıyız. Aramızda birlik ve beraberliği sağlamamız gerekirken; yalan söylemlerle bizlerin çalışmasını engelleme girişimleri bizi üzmektedir. Bizler için yalan beyanlarda bulunan bu arkadaşımız hakkında önümüzdeki günlerde 4 kooperatif yönetimi bir araya gelerek yasal işlem başlatacağız” diye konuştu.

 

BİZ ONLARIN EKMEĞİYLE DE OYNAMIYORUZ

 

Soruna Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın el atmasını isteyen Kapaklı 41 Nolu Minibüscüler Kooperatifi Başkanı İlyas Akdiş ise “Meydana gelebilecek olayları önlemede yardımcı olacaklarına inanıyoruz. Biz belirlenen güzergahlar dışında çalışmıyoruz. Ancak nedense Kapaklı’dan ve Karaağaç’tan Çerkezköy’e çalışmamızın yasaklanması için çalışan arkadaşımızın bu tutumuna bir anlam veremiyoruz. Biz onların ekmeğiyle de oynamıyoruz. Böyle bir şey söz konusu değil ve olamaz da” dedi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ