Uyuşturucu ticaretinde silahlar patladı: 1 ölü 2 yaralı

Çerkezköy'de Bağlık Mahallesi Kümeevler mevkiinde önceki gün saat 24.00 sularında başlayan uyuşturucu hesaplaşması kanlı bitti. Celal D. ve İbrahim K.'nın mahallede pompalı tüfekle yaptı

GÜNDEM 23.10.2016 12:33:00 0
Uyuşturucu ticaretinde silahlar patladı: 1 ölü 2 yaralı

Çerkezköy'de geçtiğimiz günlerde 120 polis memurunun katılımıyla uyuşturucu operasyonu yapılan Bağlık Mahallesi Kümeevler mevkiinde, dün iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

 

İKİ GRUP ARASINDA SİLAHLI ÇATIŞMA ÇIKTI

 

Yaklaşık 3 hafta önce Bağlık Mahallesi Kümeevler mevkiine 120 polisin katılımıyla uyuşturucu operasyonu yapılmış; operasyonda aralarında “Baron” lakaplı Müslüm K.’nın da bulunduğu toplam 7 kişi gözaltına alınmıştı. Müslüm K.’nın gözaltına alındığı sırada bir grup polisin üzerine yürümüş, polis de grubu dağıtmak için havaya ateş açmıştı. Müslüm K.’nın yakınları ise polise haber verdiklerini iddia ettiği bazı mahalle sakinlerine tehditler savurmuştu. Olayın üstünden 3 hafta geçmedi ve mahallede iki grup arasında silahlı çatışma çıktı.

 

1 KİŞİ ÖLDÜ, 2 KİŞİ YARALANDI

 

İddiaya göre C.D. ve Y.D. arasında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Giderek büyüyen kavgada daha sonra silahlar konuştu. Kavgayla ilgisi olmadığı öne sürülen ve iki grup arasındaki çatışmanın ortasında kalan 37 yaşındaki Yıldıray D., göğsüne isabet eden kurşun nedeniyle hayatını kaybetti. Çatışmada Yıldıray D.’nin eşi 36 yaşındaki Yaşariye D. omuzuna isabet eden kurşunla ağır yaralandı ve Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde yoğunbakım ünitesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Ayrıca 19 yaşındaki Mahsun T. de vücuduna isabet eden kurşunla yaralanarak hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Mahsun T.’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

 

YAKINLARI SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ

 

Çatışmanın ardından Kümeevler mevkiine gelen Cumhuriyet Savcısı İsmail Arslan, olay yerinde incelemelerde bulundu. Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne akın eden yakınları, Yıldıray D.'nin ölüm haberi ile sinir krizleri geçirdi. Yıldıray D.’nin naaşı İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Çatışma nedeniyle olay yerine çok sayıda polis ve sağlık görevlisi sevk edildi. Ayrıca Çorlu’dan da Çevik Kuvvet ekiplerinden de takviye destek geldi. Polis mahallenin tüm giriş ve çıkışlarını tuttu. Olay Yeri İnceleme ekipleri, çatışmanın meydana geldiği bölgeden çok sayıda mermi kovanı topladı. Polis tarafından kısa sürede yakalanan İ.K., ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. İ.K., denetimli sebestlik kapsamında serbest bırakılırken; olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ