ÇOSB'de müzik ziyafeti

Sanayisi ve üretimi ile Türkiye'de öncü olan Çerkezköy OSB, yeni yüzüyle kültür ve sanat alanında başlattığı etkinlikler halkasına bir yenisini daha ekledi. 62 kişilik Cumhurbaşkanlığı

GÜNDEM 21.10.2016 19:56:00 0
ÇOSB

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde önceki gün saat 19.30'da, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu konseri düzenlendi. Cumhuriyet dönemi bestekarlarının eserlerinin yer aldığı konserde şarkılar ünlü Şef Fatih Salgar yönetiminde seslendirilirken, dinleyiciler adeta mest oldu.

 

SALON DOLDU TAŞTI

 

Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan davetlileri kapıda karşıladı. Yoğun katılımın yaşandığı konsere Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Muratlı Kaymakamı Erkan Çapar, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, , Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Oğan, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve Şube Müdürleri, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyeleri, sanayiciler, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

DİNLEYİCİLERİ MEST ETTİLER

 

Cumhuriyet dönemi bestekarlarının eserleri ünlü Şef Fatih Salgar yönetiminde seslendirildi. Perdesiz sazların kullandığı konserde, katılımcılar tam manasıyla Klasik Türk Müziği'ne doydu. Fatih Salgar yönetimde eserleri icra eden koronun yanı sıra solistler Münip Utandı, Hakan Hataylı, Demet Gürsoy, Bekir Ünlüataer, Adnan Mungan ve Dilek Türkan da performansı ile büyük beğeni topladı. Konserin birinci bölümü Refik Fersan'ın bestelediği ve Esrar Dede'nin güftelediği Nihavend eserin ağır ve aksak semai makamında koro eşliğinde seslendirilmesi ile başladı. Ardından Musa Süreyya Bey'in eseri Nihavend makamında yine koro eşliğinde seslendirildi. Koro eşliğinde okunan eserlerin ardında Sahneye Solist Hakan Hataylı gelerek, Rakım Elkutlu'nun bestelediği ve Güftesi Rifat Ahmet Moralı'ya ait olan eseri seslendirerek dinleyicileri adeta uzak diyarlara götürdü.

 

GÜÇLÜ SESLER BİR ARADA

 

Bir diğer güçlü ses Demet Gürsoy Kemani Sarkis Efendi'nin bestelediği ve Muazzez Hanım'ın güftesini oluşturduğu “Kimseye etmem şikayet” adlı eseri seslendirdi. Gürsoy daha sonra da Artaki Candan Bey'in eserini okudu. Kanun virtüözü Taner Sayacığlu'nun kanun taksimi ile solist kısa bir soluk aldıktan sonra Süleyman Erguner'in bestelediği “Erenler” eseri yine Solist Demet Gürsoy tarafından seslendirdi. Bir diğer Solist Bekir Ünlüataer sahneye gelerek Münir Nureddin Selçuk'un beslediği ve güftesini Yahya Kemal Beyatlı'nın oluşturduğu şarkıyı seslendirdi. Ardından Lemi Atlı'nın bestelediği ve Kul Mehmet'in güftesini icra ettiği eser uşşak makamında yine Solist Bekir Ünlüataer tarafından seslendirilerek konserin 1. bölümü sona erdi.

 

KORO BEĞENİ TOPLADI

 

Konserin ikinci bölümü, İhsan Aslan'ın keman taksimi ile başladı ve ardından Solist Munip Utandı sahneye gelerek Münir Nureddin Selçuk Efendi'nin bestelediği ve güftesi Faruk Nafiz Çamlıbel'e ait olan eseri seslendirdi. Ardından şarkıları seslendirmeye devam eden Solist Munip Utandı, sırasıyla Lemi Atlı ve Kaptanzade Ali Rıza Bey'in eserlerini okudu. Lemi Atlı'nın bestelediği ve Yaşar Şadi Bey'in güftesini icra ettiği eser, Kürdilihicazkar makamında koro eşliğinde okundu. Koronun ardından Adnan Mungan tekrar sahneye gelerek, Yesari Asım Arsoy'un eserini icra etti. Son olarak sahneye 2015'te Sony Müzik tarafından yayımlanan 'Suya Söyledim' isimli albümü ile yılın en iyi Türk müziği albümü seçilen Dilek Türkan sahneye geldi. Büyüleyici sesiyle seslendirdiği şarkılarla konukları mest eden Dilek Türkan sırasıyla Emin Ongan, Refik Fersan ve Rahmi Bey'in bestelediği eserleri icra etti.

 

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

 

Konserin sona ermesinin ardından 28’i bayan 34’ü erkek olmak üzere 62 korist ve solistten oluşan Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, konuklar tarafından dakikalarca ayakta alkışlanırken, Şef Fatih Salgar müzisyenleri tek tek tebrik etti ve teşekkürleri kabul etti. ÇOSB Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan İnce Koro Şefi Fatih Salgar'a yaşattıkları güzel gece için teşekkür etti. Ardından çiçek ve plaket takdimi gerçekleştirildi. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Muratlı Kaymakamı Erkan Çapar ve ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler solistlere çiçek takdim ederek teşekkür ettiler.

 

Haber / Celal KARAKURT