Müftü uyarmayınca halk panikledi

Perşembe günü akşam ezanının ardından cami minarelerinden okunan sela, önceden bir bilgilendirme yapılmaması nedeniyle vatandaşların paniğe kapılmasına neden oldu. "2. darbe girişimi mi yaşanıyor

GÜNDEM 21.10.2016 15:12:00 0
Müftü uyarmayınca halk panikledi

2. DARBE GİRİŞİMİ KORKUSU YAŞANDI

 

15 Temmuz'da FETÖ/PDY mensupları tarafından darbe girişiminde bulunmasıyla birlikte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın emri ile her camiden sela sesleri yükselmiş, böylelikle vatandaşların sokaklara dökülerek vatanı savunması istenmişti. Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından birçok il ve ilçede her Perşembe akşamı sela okunmasına devam edildi. Fakat önceki akşam Çerkezköy İlçe Müftülüğü'nün bilgilendirmede bulunmadan, ilçede bulunan bütün camilerden sela okutmasının ardından Çerkezköylüler “2. darbe girişimi yaşanıyor” korkusu yaşanmasına neden oldu.

 

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

 

Sela sesini duyan vatandaşlar paniğe kapılarak sokaklara döküldü. Kimi vatandaş evindeyken, kimisi de kahvede oyun oynarken sela sesini duyup Cumhuriyet Meydanı'na çıktı. Kısa süre içerisinde her hangi bir sorun olmadığının ve okunan selanın rutin bir uygulama olduğunun anlaşılması üzerine halk derin bir oh çekti. Korku dolu anların yaşandığı Çerkezköy'de, İlçe Müftülüğü'nün önceden bir bilgilendirmede bulunmadan sela okutması vatandaşlar tarafından tepki gördü.

 

Haber / Şaban KARDEŞ