Sanayiciler Ar-Ge panelinde buluştu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından Çerkezköy OSB ev sahipliğinde düzenlenen Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Paneli sanayicilerden büyü

GÜNDEM 20.10.2016 19:03:00 0
Sanayiciler Ar-Ge panelinde buluştu

GEİŞİMİ ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖR AR-GE’DİR

 

Çerkezköy OSB Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen panele, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan ile çok sayıda sanayici ve sanayi kuruluşu temsilcisi ile Ar-Ge personeli katıldı. Panelin açılş konuşmasını yapan Mehmet Özdoğan, Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin önemine vurgu yaparak, “Muhtelif zamanlarda ifade ettiğimiz üzere, Çerkezköy OSB olarak ekonomik büyüme ve kalkınma performansımızı etkileyen en önemli faktörün Ar-Ge ve yenilik olduğunu biliyoruz” dedi.

 

9 MERKEZİN 8’İ ÇERKEZKÖY OSB İÇİNDE

 

Panelin düzenlenmesine öncü olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na ve tüm konuşmacılara teşekkür eden Özdoğan, “Benzer bir toplantıyı, yine Bakanlığımızın destekleriyle, 30 Mayıs 2016 tarihinde yoğun bir ilgiyle gerçekleştirmiş ve o toplantıdan da çok memnun kalmıştık. Bugün benzer şekilde bölgemizdeki farklı sektörlerden temsilcilerin katıldığı bu toplantımızın, örnek ve öncü bir OSB olan Çerkezköy OSB açısından yeni Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin kurulması yönünde çok hayırlı bir çalışma olarak görmekteyiz. Trakya Bölgesinde bulunan 9 Ar-Ge merkezinden 8’inin Çerkezköy OSB içinde bulunmasını çok anlamlı bir veri olarak değerlendirmekteyiz” diye konuştu.

 

ENDÜSTRİ 4.0’Ü DESTEKLİYORUZ

 

Yeni Ar-Ge merkezleri ve tasarım merkezlerinin kurulmasını ve Endüstri 4.0 olarak tanımlanan dönüşümü desteklediklerini kaydeden Mehmet Özdoğan, “Çok önemli bilgi paylaşımında bulunacak Bilim ve Teknoloji Genel Müdürümüzle ve misafirlerimizle bir arada olmaktan duyduğumuz mutluluğu tekrar ifade etmek isterim” dedi ve toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti. Program Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar’ın “Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerine Sağlanan Destekler ve Başvuru Süreçleri” konulu sunumu ile devam etti.

 

BİGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

 

Panelde daha sonra Yeminli Mali Müşavir Hüseyin Karslıoğlu “Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Olmanın Mali Avantajları Üzerine Örnek Uygulamalar” hakkında bilgi verdi. Setaş Kimya Ar-Ge Merkezi Sorumlusu İsmail Yakın ise “Ar-Ge Merkezi Olmak: Deneyimler Üzerinden Değerlendirmeler” başlıklı sunum yaptı. Panelin ikinci bölümünde ise Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olabilecek firmalar, Bakanlık yetkilileri ile özel görüşerek, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Başvuru Yol Haritası hakkında bilgi alış verişinde bulundu. Katılımcılar panelden memnun ayrılırken; panelin düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür ettiler.

 

Haber / Mehmet AYAN