Suç üstü yakalandı

Çorlu'da, telefonla aradığı 76 yaşındaki Hayriye K.'ya kendisini polis olarak tanıtıp, bankadaki paralarının FETÖ/PDY'nin eline geçtiğini söyleyerek dolandıran İsmail E., polis tarafından suçüstÃ

GÜNDEM 19.10.2016 20:52:00 0
Suç üstü yakalandı

DURUMU ANLAYINCA ÇOCUKLARINA ANLATTI

 

Çorlu'da yaşayan ev kadını Hayriye K.'ya, kendisini polis olarak tanıtan bir kişi telefonla arayarak, "Bankadaki paranız FETÖ/PDY örgütünün eline geçti. Biz bu parayı alıp size vermek için çalışma yapacağız. Onun için size bir polis memuru göndereceğiz. Siz gelen polise para ve evdeki ziynet eşyalarınızı verin" dedi. Bir süre sonra yaşlı kadının evine giden ve kendisini polis memuru olarak tanıtan 25 yaşındaki İsmail E., 20 bin lira ile evdeki bilezik ve altınlarını alarak ayrıldı. Bir gün sonra yine Hayriye K.'yı arayan dolandırıcılar bu kez bankadaki tüm paralarını çekerek gelecek olan polis memuruna vermesini söyledi. Bunun üzerine bu kez dolandırıldığını fark eden Hayriye K. hemen durumu çocuklarına anlattı.

 

DOLANDIRICIYA TUZAK KURULDU

 

Hayriye K., çocukları ile birlikte Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne geldi. Bu sırada yaşlı kadının telefonu çaldı. Arayan dolandırıcılar parayı ne yaptığını sormasıyla yaşlı kadın hazır olduğunu ve adres vermelerini söyledi. Bunun üzerine Muhittin Mahalles'inde bir adres veren dolandırıcılar, para dolu çantayı çöp tenekesinin arkasına bırakmasını istedi. Polis verilen adres çevresinde önlem aldı. Yaşlı kadın içinde para dolu çantayı bırakarak oradan ayrıldı. Çantayı almaya gelen İsmail E., çevrede önlem alan polisler tarafından yakalandı. Soruşturma devam ediyor.

 

Marmara Haber