Muhtarların özel günü

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Kapaklı'da tören düzenlendi. Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından Kapaklı Belediye Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na ç

GÜNDEM 19.10.2016 20:42:00 0
Muhtarların özel günü

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULDU

 

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile düzenlenen törene Kapaklı Belediye Başkan Vekili Muzaffer Yıldıran, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, MHP İlçe Başkanı İsmail Türker, DSP İlçe Başkanı Talip Öztürk, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel, İlçe Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün ve muhtarlar katıldı. Tahsin Akgün tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

MUHTAR, DEVLETİN HALKA EN YAKIN TEMSİLCİSİDİR

 

1934 yılında 10 yıl süre ile muhtarlık makamının feshedildiğini fakat oluşan boşluğun ülke yönetiminde aksaklıklara neden olduğunu belirten Tahsin Akgün, “Bu nedenle muhtarlık kurumu yeniden devlet yönetimine alındı. Muhtarlık devlet ile halk arasında bir köprü, bir elçi vazifesi görür. Devletin halka en yakın temsilcisidir. Bir nevi devletin yüzüdür. Yerel yönetimler içinde önemli bir vazife yapmaktadır" dedi. Çelenk töreninin ardından muhtarlar Kapaklı Kaymakamlığına vekalet eden Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik'i makamında ziyaret etti.

 

KAPAKLI İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ahmet Büyükçelik, "14 muhtarımızın muhtarlar gününü kutlar, çalışmalarında dolayı tebrik ederim. Tabi belediye seçimleriyle birlikte köylerimiz mahalle haline geldi ve köy muhtarları mahalle muhtarı oldu. Muhtarlarımızın görevlerini yaparken Kapaklı ve mahallelerinin ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılayacak ölçüde yaptıklarını biliyoruz. Cumhurbaşkanımızın muhtarlar toplantıları oluyor ve aranızdan gidenler de vardır. Ayrıca bir değişiklik olmadığı takdirde yeni kaymakamımız gelene kadar burada Kapaklı için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT