Personel eğitimi çok önemli

Çerkezköy İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı personeline eğitim verilmesi ile ilgili Tekirdağ Tüketici Hakem Heyeti röportörleri ile toplantı gerçekle?

GÜNDEM 19.10.2016 20:37:00 0
Personel eğitimi çok önemli

HER FİRMA BU KARARLARI UYGULAMAKLA YÜKÜMLÜ

 

Çerkezköy Kaymakamlığı’nda gerçekleşen toplantıya İl Tüketici Hakem Heyeti’nden raportör Mehmet Furtuna, raportör Suzan Çelik Yakın, mali işlerden sorumlu memur Eray Han, İlçe Yazı İşleri Müdür Vekili İsmail Gökdemir katıldı. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tüketici Hakem Heyetleri’nin kararlarının konuya taraf olanları bağlayıcı olduğunu söyleyerek her firmanın bu kararları uygulamakla yükümlü olduğunu, bu anlamda da birimde çalışan personelin eğitiminin son derece önemli olduğunu vurguladı.

 

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ, 2 MEMUR VE 3 ÜYE İLE ÇALIŞIYOR

 

Kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren İlçe Tüketici Hakem Heyeti’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Metin Kubilay “İlçemiz Tüketici Hakem Heyeti, 2 memur ve 3 üye ile çalışmalarını sürdürmektedir. Sadece 2015 yılında karara bağlanan dosya sayısı 15 bindir.” dedi. Kubilay konuşmasında, “Tüketicinin Korunması Kanunu kapsamında başvurular İlçe Kaymakamlığı’nda bulunan Tüketici Hakem Heyetleri’ne yapılabilir. 2 bin 320 TL’ye kadar olan uyuşmazlıklarda İlçe Hakem Heyetleri’ne, 2 bin 320 TL ile 3 bin 480 TL arasındaki uyuşmazlıklar İl Tüketici Hakem Heyetleri’ne, 3 bin 480 TL üzerindeki uyuşmazlıklarda ise Tüketici Mahkemeleri’ne başvurulması gerekmektedir. Tüketici Hakem Heyetleri’ne başvurularda vatandaşlarımızdan ücret talep edilmez” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ