Lastikçilerden zam uyarısı

Hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından kış lastiklerine yapılan ve Kasım ayında uygulanacak olan yüzde 6 oranındaki zam öncesi lastikçiler vatandaşları uygun fiyata lastiklerini almaları yönÃ?

GÜNDEM 18.10.2016 18:47:00 0
Lastikçilerden zam uyarısı

ZAM GELMEDEN LASTİKLERİNİZİ ALIN

 

Eylül ayında alınan kararın Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından ithal lastiklerde yüzde 21,8 oranında zam yapılması bekleniyorken, Ekim ayında yerli lastiklere yüzde 3, ithal lastiklere ise yüzde 5 oranında zam geldi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Eylül ayında aldığı kararın ardından beklenen zammın Kasım ayında uygulanacağını açıklayan Zümbül Oto Lastik firması yetkilisi Ali Zümbül, "Orta Doğu ülkelerinin araç lastiklerine Kasım ayında yüzde 21,8'lik bir zam bekleniyor. Bunun yanı sıra Ekim ayında lastik fiyatlarında kış şartlarının kendini göstermesiyle birlikte bir artış oldu. Kasım ayı gelmeden önce vatandaşların kış lastiklerini almalarında fayda var" ifadelerini kullandı.

 

EMNİYET 1 ARALIK'TA KONTROLLERE BAŞLAYACAK

 

Çerkezli Lastik firması yetkilisi Erkan Zümbül'e göre ise, ithal lastiklerin Türkiye'ye girişi neredeyse durmuş durumda. Yerli lastiklerin revaçta olduğunu kaydeden Erkan Zümbül, "Kasım ayında yerli ve ithal lastiklerde bir zam furyası bekliyoruz. Soğuk havanın kendisini göstermesiyle birlikte işini sağlama almak isteyen ve lastiklere gelecek zamdan haberi olan şoförler ilgi gösteriyor. Kış lastiği bulundurması zorunlu olan 54 il içerisinde Tekirdağ'da yer alıyor ve 1 Aralık'ta emniyet güçleri kontrollerini gerçekleştirecek. Uygulanacak zam öncesi vatandaşların kış lastiklerini almaları ekonomik yönden kendilerine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

 

Haber / Celal KARAKURT