Sevinsek mi Üzülsek mi?

Büyükşehir Yasası kapsamında Çerkezköy sınırları içinde bulunup Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna geçen 19 ana caddeye, 12 ana cadde daha eklendi. 2014 yerel seçimlerinden bugüne kadar B

GÜNDEM 17.10.2016 21:37:00 0
Sevinsek mi Üzülsek mi?

19 CADDE BÜYÜKŞEHİR SORUMLULUĞUNA GEÇTİ

 

Çerkezköy’de, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında Büyükşehir Yasası kapsamında aralarında Namık Kemal Bulvarı, Barbaros Caddesi, Güveniş Caddesi, Hayri Batur Caddesi, Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi, Hükümet Caddesi, M.Hikmet Uğraş Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, Hürriyet Caddesi, Atatürk Caddesi, Terzi Caddesi, İstiklal Caddesi, Bahar Caddesi, Çerkezköy Caddesi, Çorlu Caddesi, Saygın Sokak, Vatan Caddesi ve Veliköy Osb Yolu’nun yer aldığı toplam 19 cadde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna geçti.

 

ÇERKEZKÖY’ÜN ELİNDE 4 CADDE KALDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 9 Mart 2016 tarih ve 289 sayılı kararına göre Çerkezköy’den 12 cadde daha Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna dahil edildi. İşte o caddeler: “Uğur Mumcu Caddesi, Mimar Sinan Caddesi, Tevfik Fikret Caddesi, Malkoçoğlu Caddesi, Hacı Fahri Zümbül Caddesi, Millet Caddesi, Vatan Caddesi, Hacı Yakup Caddesi, Osmanlı Caddesi, Eren Caddesi, Malkoçlar Caddesi, Mimar Sinan Caddesi.” Son durumda Çerkezköy’ün elinde Atatürk Caddesi, Öztrak Caddesi, Narin Caddesi ve Fatih Caddesi kaldı.

 

VİYADÜĞÜ 3 AYDIR GÖREN YOK

 

Büyükşehir Yasası kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen ana arterlerde beklenen düzeyde hizmet verilememesinden şikayet eden vatandaşlar, “Seçimler öncesinde Büyükşehir olacağız diye seviniyorduk. Bugüne kadar ki tabloya bakıldığında sevincimiz kursağımızda kaldı diyebiliriz. Mesela Atatürk Viyadüğü de Büyükşehir sorumluluk alanında, fakat 3 aydır kopuk olan çelik halatları göremediler. Kimse burayla ilgilenmedi. Bu nedenle 12 caddemizin daha Büyükşehir’e geçmesine sevinsek mi, üzülsek mi bilemedik” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ