Modern şehre ilkel çözüm

Çerkezköy'de özellikle Perşembe ve Pazar günleri Altıyol Kavşağı'nda yaşanan trafik sorunu vatandaşı çileden çıkarıyor. Mevcut durumda trafik akışını sağlamak adına ilkel bir

GÜNDEM 16.10.2016 21:50:00 0
Modern şehre ilkel çözüm

NÜFUS VE ARAÇ SAYISI HIZLA ARTIYOR

 

Nüfusu her yıl yüzde 10 oranında artış gösteren Çerkezköy’de, buna paralel olarak araç sayısı da her geçen gün artıyor. Nüfusun ve araç sayısının artmasına rağmen, trafik konusunda gerekli tedbirlerin alınmaması ve planlamaların yapılmaması nedeniyle özellikle Perşembe ve Pazar günleri Altıyol Kavşağı’nda deyim yerindeyse trafik kilitleniyor. Tepe Emlak Konutları mevkiinden ilçe merkezine gitmek isteyen sürücüler, neredeyse yarım saat boyunca Atatürk Viyadüğü’nde mahsur kalıyor. Peki yetkililer, Altıyıl Kavşağı’nda yaşanan bu trafik kaosunun çözümü için ne yapıyor?

 

VATANDAŞ SİRKÜLASYON PROJESİNİ BEKLİYOR

 

Mevcut durumda trafik akışını sağlamak adına ilkel bir metoda başvuran yetkililer, çareyi Altıyol Kavşağı’nın bir yönünü trafiğe kapatmakta buluyor. Çok sayıda vatandaş bu yöntem yüzünden Altıyol Kavşağı’ndan Hükümet Caddesi’ne geçebilmek için Atatürk Viyadüğü’nden çıkıp geri dönmek zorunda kalıyor. Yaşanan trafik çilesi yüzünden isyan eden vatandaşlar, Çerkezköy Belediyesi’nin hayata geçirmeyi planladığı Sirkülasyon Projesi’nin sabırsızlıkla uygulamaya konmasını bekliyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ