Bizi kimse bölemez

Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği, Muharrem Ayı etkinlikleri kapsamında dün saat 14.00'da Aşure Günü ve Kerbela Şehitlerini Anma programı düzenledi. Programda konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan,

GÜNDEM 16.10.2016 21:48:00 0
Bizi kimse bölemez

YEZİTLER BİR KEZ DAHA KENDİNİ GÖSTERDİ

 

Programa Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, STK temsilcileri, Türkiye Ehlibeyt Dergahı Yönetim Kurulu Üyesi Yazar Cafer Bendi Derya ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kerbela şehitlerini konu alan slayt gösterimi ile başlayan program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Ehlibeyt ve Kerbela’nın insanları birleştiren unsurlar olduğunu belirten Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Seyyid Sinan Boztepe, “Hepimizin evinde Hasan, Hüseyin, Ali isimleri nakış nakış işlenmiştir. 1376 yıl önce Hz. Muhammed (S.A.V.)’in torunları hunharca katledildi. O günden beri çok yezit çıktı. Onları emellerine kavuşturmayacağız. Sonunda yüzlerini günümüzde de çıkardılar. Okyanus ötesinde yaşayanlar, bizlere Kerbala’nın sıcaklığını yaşatacaklardı. Biz vatanımıza, bayrağımıza dokundurtmayız. Herkes iyi bilmelidir ki Aleviden terörist, teröristen de Alevi olmaz. Kürt, Türk, Alevi, Sünni kardeşliğini bozmak isteyenler emellerine ulaşamayacak” dedi.

 

ALEVİSİ SÜNNİSİ BİR ARADA NAZMAZ KILIYOR

 

Program Yazar Cafer Bendi Derya’nın konuşması ile devam etti. Çerkezköy’de yaşanan güzel tabloyu ülkenin her yerinde görmeyi temenni eden Derya, “Bu gün birliktelik günüdür. Güldüren de ağlatan da Allah’tır. Alevi Sünni kardeşliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak isteyenler bunu başaramayacak. Avrupa’da Aleviler dinsizdir demeye çalışıyorlar. Alevi ve Sünnilerin ortak dini İslam’dır. Kitabıda Kuran’dır” dedi. Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna ise “Bu anlamlı günde birlikte olmaktan mululuk duyuyorum. Hz. Hüseyin Peygamberimizin torunudur. Yezitle savaşmıştır. Teröristen Müslüman, Müslümandan da terörist olmaz. Alevisi sünnisi bir arada nazmaz kılıyor. Aynı bayrak altında birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşıyoruz. Birlikteliğimizi kimse bozamayacak” diye konuştu.

 

KARDEŞLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAYACAK

 

Türk milletinin birlikteliğini çekemeyenlerin olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bundan ders çıkartmamız gerekiyor. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar var. En önemlisi bizlerin birlikteliğini bozmak için son günlerde Alevi Sünni ayrıştırması yapıyorlar. Biz birlik ve beraberliğimizi yaşayamaya devam edeceğiz ve bu birlikteliğimizi kardeşliğimizi kimse bozamayacak. Bozmak isteyenlere de dersini vereceğiz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, “1376 yıl önce yaşanan olaylar unutulmayacaktır. Bu ülke Alevisiyle Sünnisiyle bölünmez bir bütündür” dedi.

 

MİLLETİMİZİ KİMSE BÖLEMEYECEK

 

Kerbela’da Hz. Hüseyin’i katledenleri lanetleyerek konuşmasına başlayan AK Partili Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise “Müslimanlar üzerinde o yıllarda olduğu gibi günümüzde de oyunlar oynanmaktadır. Biz bunların oynayacağı oyunları biliyorduk. Bugün de oynuyorlar. Bizi bizbirimizden ayırmak istiyorlar. Başaramayacaklar. Bizim dinimiz ve kıblemiz bir. Her zaman birlik beraberlik içinde olursak bize kimse karşı gelemez” dedi. Hz. Hüseyin’in haksızlığa karşı hak için savaştığını belirten Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da “Adil olmayan bir savaş sonunda hunharca katledildi. Birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirerek yezitlere geçit vermeyeceğiz. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlarla vatanımızı, milletimizi kimse bölemeyecek. Bayrağımız dalgalanmaya devam edecek. Biz birlik ve beraberlik içinde olursak her şeyin üstesinden gelerek yaşadığımız topraklarada varlığımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

Haber / Mehmet AYAN