3 şehit verdik, çok üzüntülüyüz

Tekirdağ'da yaklaşık 3 yıl görev yaptıktan sonra Gaziantep'e atanan Vali Ali Yerlikaya, Alevi Kültür Derneği'ne yönelik canlı bombalı saldırı düzenleneceği üzerine harekete Gaziantep

GÜNDEM 16.10.2016 21:47:00 0
3 şehit verdik, çok üzüntülüyüz

19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Operasyonlarda bir deponun ele geçirildiğini söyleyen Yerlikaya, “Bir süredir Alevi Kültür Derneğine yönelik canlı bomba saldırısı yapılacağı istihbaratı gelmekteydi. Bu istihbaratlarla ilgili emniyet, MİT büyük bir sabır ve titizlikle çalışıyordu. Bugüne kadar sabırlı çalışma sonucunda 19 şüpheli gözaltına alındı. Bir depo ele geçirildi. Bu deponun içerisinde bir kiloluk poşetlenmiş 15 TNT, bir adet 9.5 kiloluk anti tank mayını, çok sayıda bomba tesirini attırmaya yönelik vida, 2 adet boş canlı bomba yeleği, kablolar ve tüm faaliyetlerde kullanılan pek çok malzeme ele geçirildi. Sonrasında polisimiz ve istihbaratımız saat 12.10’da Şahinbey ilçemizde canlı bomba olan bir hücre evine operasyon düzenledi. Biri canlı, biri yakalanacağını anladığı için, üzerinde ve elinde bulunan bombayı patlattı” dedi.

 

2 MİLYON HEMŞEHRİMİZ BİZE EMANET

 

Patlama sırasında Özel Harekatçı ve bomba ekibinden 3 polisin şehit olduğunu ve toplam 9 kişinin yaralandığını kaydeden Yerlikaya, “Saat 16.27’de Şehitkamil ilçesi Durak Mahallesi Pırlanta Sitesi’ne geçildi. Burada bombalı eylemlerin planlayıcısı olduğu düşünülen Mehmet Kadir Cebair’in kaldığı eve yönelik operasyon düzenlendi. Yakalanacağını anladığı için kendisini patlatmaya hazırlandığı esnada etkisiz hale getirildi. Bu esnada o da yapmış olduğu bomba düzeneğini evdeki bombayı patlatıyor. Patlamada yalnızca Mehmet Kadir Cebair öldü. İki çocuğu ve eşi yaralanmadan ele geçirildi. Büyük sınavdan geçiyoruz. Terörle mücadele ediyoruz. 2 milyon hemşehrimiz bize emanet. 3 şehit verdik, çok üzüntülüyüz” dedi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ