Yalnız bırakıldık

Muharrem Ayı etkinlikleri kapsamında aşure ve lokma dağıtan Kapaklı Erenler Cem Evi yönetimi, siyasilerin ve protokol üyelerinin bu özel ayda kendilerini yalnız bıraktıklarını, destek göremediklerini belirtti.

GÜNDEM 16.10.2016 21:46:00 0
Yalnız bırakıldık

İSLAMİYET YOK EDİLMEK İSTENDİ

 

Kapaklı Erenler Cem Evi’ndeki programa CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Ergene Kaymakamı ve Kapaklı Kaymakam Vekili Fatih Kızıltoprak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Saray Belediye Başkan Yardımcısı Önder Çelik, Kapaklı Erenler Cemevi Başkanı İrfan Duman, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, kurum amirleri ile çok sayıda Alevi vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Kapaklı Erenler Cemevi Başkanı İrfan Duman, “Bundan 1377 yıl önce İslamiyet yok edilmek istendi. Kerbela’da Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in torunu ve Hz.Ali’nin oğlu Hz.Hüseyin ve 72 Kerbela şehidimiz sevenleri tarafından hiçbir zaman unutulmadı. Tüm insanların yanlış düşünce ve fikirlerden vazgeçmesi gerekiyor. Adaletin tecelli ettiği bir ülke diliyorum” dedi

 

MATEM AYINDA DESTEK GÖREMEDİK

 

Programda daha sonra Kapaklı Erenler Cemevi kadın kolları yönetimi tarafından Koçer’e emekleri için teşekkür plaketi verildi. Yaklaşık 25 yıldır bu yolda hizmet verdiğini belirten Kapaklı Erenler Cemevi Kurucu Başkanı Enver Koçer, “Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Bu yıl iki kere mahkeme kazandık. Alevilere hakları verilecek diye bekliyoruz. Hala üvey evlatlığımız devam ediyor. 12 gün boyunca oruçlarımızı tutarak aşurelerimizi kaynattık. Kendi kendimize yettiğimizi düşünüyorum. Devlet bize el uzatmadı. Biz yine de mütevazi sofralarda yemeklerimizi paylaştık. Açtığımız oruçlarda siyasileri de görmek isterdik. Ama olmadı. Yalnız kaldık. Matem ayında destek göremedik. Diyanet İşleri Başkanlığı Sünni anlayışına yeterince destek veriyor. Ama biz Aleviler beklediğimiz desteği hiç göremiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ALEVİLİK GÜN GEÇTİKÇE BÜYÜDÜ

 

Aleviliğin tarih boyunca bedel ödediğini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “Bugüne kadar bedel ödemeye razı olup, dünya malına rağbet etmeyip, kendi evini cem evi olarak kullandılar. Son Nebi Hz.Muhammed’i peygamber olarak kabullenip, diğer peygamberleri ve kutsal kitapları da kendi kutsal kitapları ve peygamberi kadar sevmiş ve bağlı kalmışlardır. Herhangi bir düşünce ve inanç, Alevilik kadar baskı ve zulme maruz kalsaydı, şimdi yok olmuştu. Ama Alevilik gün geçtikçe büyümüştür” dedi.

 

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

 

Ramazan ve Muharrem gibi özel ayların ortak yaşama kültürünü, birlik ve dayanışma bilincini geliştirmeye yardımcı olduğuna vurgu yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Bu aylar bizi yeniden kaynaştıracak, farklılıklarımıza rağmen bir arada sımsıkı ve bağlı tutacak özel zaman dilimlerimizdir. Biz Tekirdağ’ın tamamını kucaklamak için göreve geldik. En ücra köşesindeki vatandaşımızın bile ihtiyaçlarını gidermek, sorunlarını çözmek için bu göreve geldik. Her zaman sizlerin yanındayız” dedi.

 

CANLAR HALA İNCİTİLİYOR

 

Kapaklı Erenler Cemevi’nin kuruluş aşamasında yaşanılan zorlukları çok iyi bildiğini söyleyen CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise, “Sessiz sedasız oruçlarınızı tuttunuz. Kimse duymadan bir şey yapmadan haklı olarak sitemde bulunuyorsunuz. Amaç yeniden acı üretmek ve öç almak değil. Mazlumlar ezilmesin, insanlık olsun diyerek yeniden lanet ediyoruz. Dünyayı Kerbela’ya çeviren zalimlere karşı durmak görevimizdir. Muharrem ayı sadece acı ayı değil, sevgi, saygı ve beraberlik adına insanlık onurunu ayakta tutma mücadelesidir. İncinsen de incitme diyen canlar, hala incitiliyor. Bu zulümdür ve bitirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

UYANIK OLMALIYIZ

 

Ülkenin zor günlerden geçtiğini kaydeden Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da “Üzerimizde oynanan oyunlar var. Bunlarla inşallah bir ve beraber olarak baş edeceğiz. Biz huzur içinde, ülkemizde barış içinde kardeşlik içinde hep birlikte yaşayacağız. Sünnisiyle, Alevisiyle, Çerkeziyle, Türküyle ve Kürdüyle hep birlikte kardeşçe yaşayacağız. Oruçlarınızın kabulü için ve ikram edilecek olan lokmaların kabulü için bu birlikteliğin hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah Allah bir daha bizlere bu tür acılar yaşatmaz. Bunun için uyanık olmalıyız. Oynanan oyunlara kesinlikle taviz vermemeliyiz” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ