Yeni bir hayata kavuşabilirsiniz

Özel Optimed Hastanesi'nde Tüp Mide operasyonu geçirerek sağlığına kavuşan Ebru Bilgen, fazla kilolarından şikayetçi olanlara seslenerek "Küçücük bir cesaret kıvılcımı ile siz de yeni

YAŞAM SAĞLIK 16.10.2016 21:42:00 0
Yeni bir hayata kavuşabilirsiniz

GÖNÜL RAHATLIĞI İLE AMELİYAT OLMAYA KARAR VERDİM

 

Hayatı boyunca fazla kilolarla yaşamak zorunda kaldığını belirten 24 yaşındaki Ebru Bilgen, “Ne zaman kilo vermek için elimi taşın altına soksam sonuç hep aynıydı. Uzun uğraşlar sonucu verdiğim az miltardaki kiloyu, kısa sürede geri alıyordum. Sonunda profesyonel bir yardım almaya karar verdim. Liposuction olmayı düşündüm fakat uzmanımız bana uygun olmayacağını söyledi. Tüp mide ameliyatı olmak için uzun süre kararsız kaldım. Serkan hocamla görüştüm. Kendsi boy, kilo, yeme düzenime göre ameliyata uygun olduğumu söyledi. Daha önce yaptığı benzeri operasyonları araştırdım. Hastalarının sağlıklı bir şekilde kilo verdiklerini ve fit olduklarını öğrenince gönül rahatlığı ile ameliyat olmaya karar verdim” dedi.

 

AMELİYATTAN 5 SAAT SONRA AYAĞA KALKIP YÜRÜMEYE BAŞLADIM

 

Daha önce birçok diyet programı uyguladığını kaydeden Bilgen, “Güzellik merkezlerinde kilo vermek amaçlı birçok alternatif tedavi denedim. Spor yaptım. Doktor kontrolü altında çeşitli ilaçlar kullandım. Fakat hepsindeki sonuç aynıydı. Çok az kilo verdim ve verdiğim kiloları kısa zamanda geri aldım. Ameliyat günüm belli olduktan sonra canımın istediği bütün gıdalardan yedim. Ameliyattan 5 gün önce kan sulandırıcı iğne kullanmaya başladım. Sonrasında hastaneye yattım. Kan akışını hızlandırmak için gerekli uygulamalar yapıldı. Ameliyat olmadan önce aklımdan geçen tek şey hayatımın her açıdan yoluna gireceği oldu ve uykuya daldım. Tüp mide ameliyatı ile birlikte reflüden de ameliyat oldum. O yüzden ilk gün ağrılarım oldu. Ameliyattan 5 saat sonra ayağa kalkıp yürümeye başladım.

 

AYHAN HOCAMIZ İŞİNİN EHLİ

 

İlk 10 günlük periyodu tamamen sıvı tüketimi ile geçirdiğini kaydeden Ebru Bilgen, “İkinci 10 günlük periyodum püre dönemiydi. Bu süreci su ve evde yapılmış yağsız yemeklerin püresini yaparak, rafadan yumurta yiyerek geçirdim. Yemediğim besinler arasında baklagiller ve mercimek çorbası vardı. Üçüncü 10 günlük periyodumda ise kuşbaşı et dışında birçok yemeği yiyebileceğimi öğrendim. Yiyecekleri tamamen öğüttüğümü anlayıncaya kadar çiğnemem gerekiyordu. 20 günlük süreçte 8 kilo verdim. Ameliyat olmak isteyenlere tavsiyem yemek yemekten bi süre vazgeçin. Op. Dr. Serkan Ayhan hocamız gerçekten işinin ehli. Ameliyattan sırasında oluşabilecek problemler için her önlem alınıyor zaten. Bu yüzden küçücük bir cesaret kıvılcımı ile siz de yeni bir hayata kavuşabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ