Artık 'engel' olmayın

Emniyet güçlerinin defalarca müdahale etmesine rağmen bilinçsiz sürücüler engelli rampalarının önüne araçlarını park etmekten vazgeçmiyor. Engelli vatandaşlara asıl engeli yaratan bilinçsiz vatanda?

GÜNDEM 14.10.2016 21:58:00 0
Artık

KRONİK HALE GELDİ

 

Engelli vatandaşların rahatlıkla seyahat etmesini sağlamak amacıyla kullanımlarına tahsis edilen engelli rampalarının önüne araçlarını park eden bilinçsiz sürücülerin sayısı her geçen gün artıyor. Atatürk Caddesi üzerinde belirli aralıklarla bulunan engelli rampalarının önüne araç park edildiği için rampayı kullanamayan engelli vatandaşlar her ne kadar duruma tepki gösterseler de caydırıcı bir ceza olmadığı için aynı hata sürekli tekrarlanıyor.

 

YETKİLİLERE SESLENDİLER

 

Günümüzde engelli vatandaşlara saygı duymanın ve empati yapabilmenin evrensel bir değer olarak kabul edilirken; Çerkezköy'de yaşayan bazı vatandaşların empatiden yoksun olarak devam ettikleri davranışlarının ardından, bir kısım engelli vatandaşlar Kaymakamlık ya da Belediye eliyle bilinçlendirme seminerleri düzenlenerek cezai uygulamaların sıklaşmasını talep etti.

 

Haber / Celal KARAKURT