Vatandaş itfaiyeyi aratmadı

Kapaklı'da bir evin kömürlüğünde çıkan yangın, korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. İtfaiye ekiplerinin olay yerine geç gelmesi nedeniyle yangına kendileri müdahale etmek zorunda kalan vatandaÅ

GÜNDEM 14.10.2016 21:42:00 0
Vatandaş itfaiyeyi aratmadı

İTFAİYE GECİKİNCE YANGINA VATANDAŞ MÜDAHALE ETTİ

 

Yangın saat 11.30 sıralarında Kapaklı’ya bağlı Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Çetin Dilsiz Sokak’ta bulunan bir binanın kömürlüğünde çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında, kömürlükten dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar ilk iş olarak itfaiye ekiplerine bilgi verdi. İtfaiye ekiplerini beklerken alevlerin daha da yükseldiğini gören vatandaşlar, daha fazla sabredemeyip yangına kendileri müdahalede bulundu.

 

İTFAİYEYE SOĞUTMA ÇALIŞMASI YAPMAK KALDI

 

Yangına kömürlüğün çevresinde bulunan binaların pencere ve çatılarından da müdahale eden vatandaşlar, adeta kendi söküklerini kendileri dikerek kısa sürede yangını söndürdü. Bir yandan yangını söndürmeye çalışan mahalle sakinleri, bir yandan da kömürlükte bulunan tüpleri dışarı çıkararak olası bir faciayı da engellemiş oldu. Yangın söndükten sonra olay yerine gelen itfaiye ekiplerine ise soğutma çalışması yapmak kaldı. Yangın ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ