Neden olmasın?

İlçede görev yapan basın mensupları ile sabah kahvaltısında buluşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, kahvaltı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çorlu'nun il olac

GÜNDEM 14.10.2016 21:40:00 0
Neden olmasın?

OLMAMASI İÇİN BİR NEDEN YOK

 

Toplantıda CHP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Akar, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya, Kemaleddin Avcı ve Ahmet Sarıkurt da hazır bulundu. Çorlu'nun il olması ile ilgili çıkan bazı haberlere ilişkin açıklamalarda bulunan Ünal Baysan, “Bu konunun üzerine biraz fazla gidilip, milletvekillerimiz de bu konuda çaba sarf ederse, olur mu olmaz mı bilmiyorum ama olmaması için bir neden yok. Olabilir. Bu konuyu milletvekillerine de dillendirirsek il olursak çok daha iyi olur. Çünkü hakikaten Çorlu, bütün Tekirdağ’ın ekonomisini sırtlamış durumda” dedi.

 

BİZ BİZE YETERİZ

 

Büyükşehir Belediyesi'nin Çorlu'daki yatırımlarını değerlendiren Başkan Baysan, “Büyükşehir Çorlu’yu zezalandırıyor demek doğru değil. Büyükşehir de ilk etapta ileriye dönük yatırımlar yaptı. Altyapı yatırımına çok ciddi olarak girildi. Belki 20-30 yıl girilmeyecek. Yeni büyükşehirlerde bu sıkıntılar var. Benim cezalandırma filan gibi bir düşüncem yok. Büyükşehir belediyeleri için İller Bankası’ndan gelen kaynakta bir dengesizlik olduğu gözlemleniyor. Gelen payların arttırılması konusunda bir çalışma var. Biz geçmiş 5 senede çok hızlı mesafe kat ettik. Bazı hizmet kollarının bizden alınması, ekonomimizin, zayıflaması, bütçenin azalması bizim de yatırımlarımızın azalmasına neden oldu. Bizim bir sloganımız var. Biz bize yeteriz, diyoruz ve o slogan üzerinde yürüyoruz” diye konuştu.

 

İL MERKEZLERİ DAHA ŞANSLI OLUYOR

 

Büyükşehir Belediyesi'nin Süleymanpaşa’ya daha fazla yatırım yaptığı konusundaki soruya da yanıtlayan Baysan, “Çorlu Tekirdağ’dan büyük. Süleymanpaşa’da tabelada 185 bin, biz de ise 245 bin yazıyor. Hemen her yerde il ilçeden küçükse bu sıkıntılar yaşanıyor. Devlette bir yatırım yapmaya kalktığı zaman en fazla yatırımı il merkezine yapıyor. Bunu sadece belediye bazında ele almamak lazım. Biz buraya yarı olimpik yüzme havuzu yaptık, Tekirdağ’da tam olimpik var. Bizim kapalı spor salonumuzun durumu ortada. Tekirdağ’da iki tane kapalı spor salonu var. Daha bir çok konuda il merkezleri şanslı oluyor” dedi.

 

MUAZZAM BİR OTOGAR PROJESİ VAR

 

Yeni otogar konusundaki gelişmeler ve yapılan çalışmalar konusunda da açıklamada bulunan Başkan Baysan, “Otogar çalışması var. Belki de Trakya’nın en modern otogarı yapılacak ama bir kamulaştırma olayları var. Onun için de kredi alınıyor. Çok muazzam bir otogar projesi var ama biraz zaman alacak” dedi. Köyden mahalleye dönüşen yerlerdeki belediye arsalarının satışa çıktığı yönündeki soruya da yanıtlayan Baysan, “Yapılacak ama hepsi değil. Köylerde tarla vasfında veya şeklen de bozuk olan yerler var. Kimler tarafından yıllarca işletildiği de belli değil. Konuyla ilgili meclis karar aldı. Komisyon kuruldu. Komisyon inceleyecek ve içinden hangilerini satmayı uygun görürse onları satacak” dedi.

 

Haber / Mehmet AYAN