Öncelik kadınlara verildi

Tüm Yerel-Sen Edirne Şubesi, Genel Kurulu'nu tamamladıktan sonra çeşitli komisyonlar kurma kararı almalarının ardından, ilk olarak kadınlara öncelik verildi ve Kadın Komisyonu oluşturuldu.

GÜNDEM 13.10.2016 21:02:00 0
Öncelik kadınlara verildi

KADINI EN İYİ KADIN ANLAR

 

Tüm Yerel-Sen Şube Başkanı Savaş Çerkez, kadın hakları, kadın çalışanların çalışma şartlarını iyileştirme konusuna önem veren bir sendika olarak ilk komisyonun kadınlarla ilgili olmasını istediklerini söyledi. Çalışan statüsü ne olursa olsun bütün kadınların sıkıntılarını, dertlerini paylaşacak bir kadın komisyonu kurduklarını belirten Çerkez, “Bizler, kadını en iyi kadın anlar düşüncesi ile kadın komisyonumuzu oluşturmak istedik. Emek mücadelesinde kadın-erkek birlikte, omuz omuza çalışmalarımızı yürütmekteyiz” dedi.

 

KADIN KOMİSYONU SEÇİLDİ

 

Çerkez, “Kadın komisyonumuzla da kadınlarımızın çalışma hayatında, toplumsal yaşantılarında karşılaştıkları sıkıntıları daha iyi çözüm bulmak adına bir nebze de olsa katkıda bulunmak istiyoruz” diye konuştu. Edirne Belediyesi’nde görevli Tüm Yerel-Sen üyesi kadınlardan oluşan kadın komisyonu seçimini şube binasında gerçekleştirildi. Kadın Komisyonu’na Bahar Sarıkaya Esen, Fatma Tatlı Işılay Yıldırım, Gözde Sarıcan, Nurdan Yalabık ve Yosun Çotra seçildiler. Tüm Yerel-Sen Edirne Şubesi Kadın Komisyonu’nun en kısa sürede çalışmalarına başlayacakları belirtildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ