Çerkezköylü iş adamının Kıbrıs hamlesi

Çerkezköy'de uzun yıllar müteahhitlik yapan ve Genç Parti'den Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olan Oktay Önder, bugünlerde Kıbrıs'ta yaptığı yatırımla konuşuluyor.

GÜNDEM 9.10.2016 20:16:00 0
Çerkezköylü iş adamının Kıbrıs hamlesi

ŞİRKETİNE DE PROJESİNE DE DOĞANCI ADINI VERDİ

 

Çerkezköylü iş adamı Oktay Önder, Kıbrıs’ın Doğancı Köyü’nde 400 konut ve 400 iş yerinden oluşan projeyi hayata geçiriyor. Yıllar önce Kıbrıs’ta Astsubay olarak görev yaptığını belirten Oktay Önder, “Kıbrıs’ta Doğancı Köyü’nde Astsubay olarak görev yaptım. O yılların anısına şirketimin adını Doğancı Limited Şirketi, projemin adını da Doğancı Life olarak belirledim. Artısıyla eksisiyle Çerkezköy’de uzun yıllar hem siyaset hem ticaret yaptık. Başardıklarımız da oldu başaramadıklarımızda… Fakat yıllar önce Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevli bir Astsubayı olarak burada bulunmuş olmam ve bu bölgeye kapsamlı bir yatırım yapılmamış olması beni bu projeyi hayata geçirmeye sevk etti” dedi.

 

100 YERLİ BİR YATIRIM

 

Lefkoşa Avrupa Üniveristesi’nin de bu bölgede olması nedeniyle öğrenci evlerine olan ilginin arttığına dikkat çeken Oktay Önder, “Doğancı’ya 1974’ten bugüne kadar Üniversite dışında böyle büyük bir yatırım yapılmadı. Burada konutların yanı sıra, oluşturduğumuz sosyal donatılarla, eğitim gören öğrencilerimiz havuz başında ders yaparken kitap okuyabilecek. Kafeler, sosyal alanlar ve kültür merkezlerinden oluşan kompleks, 2017 Eylül ayında bitmiş olacak” dedi. Projenin yaklaşık 20 milyon dolara mal olacağını kaydeden Önder, “Bu proje yavru vatana yapılan yüzde 100 yerli bir yatırımdır” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ