Hakkari'de kalleş saldırı: 8 şehit

Hakkari Şemdinli İlçesi'ndeki Durak Jandarma Karakolu'na saat 09.45'te bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 9 asker şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 11 kişi de yaralandÄ

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 9.10.2016 10:43:00 0
Hakkari

8 ASKER ŞEHİT OLDU

PKK’lı teröristler Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’ndeki Durak Jandarma Karakolu’na bu sabah bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Durak Jandarma Karakolu önünde araç ve kimlik kontrolü yapılırken, teröristler bomba yüklü araçla saldırdı. Kalleş saldırı sonucu 9 asker şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 11 kişi yaralandı.

BÖLGEDE OPERASYON BAŞLATILDI

Patlamanın araç ve kimlik kontrolleri yapılırken meydana geldiği ve bu sırada yolda 5 metre derinliğinde 10 metre genişliğinde bir çukur oluştuğu bildirildi.Patlamadan sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, yaralılar Şemdinli ve Yüksekova Devlet hastanelerine kaldırıldı.

RTÜK’TEN YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Hakkari’deki Durak karakoluna yönelik terörist saldırıyla ilgili, Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirildiği bildirdi. Yasağın, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, yaralılar ve hayatını kaybedenlere ait görüntü ve görselleri kapsadığı kaydedildi.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş kişisel Twitter hesabı üzerinden bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Kurtulmuş açıklamasında, ‘’Şemdinli'de hain terör saldırısında şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye terör örgütlerine asla teslim olmayacaktır. Bu menfur saldırıların hesabı sorulacaktır’’ ifadelerini kullandı.

9'U ASKER 17 ŞEHİT

Teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit sayısı 9'a yükseldi. Alçak saldırıda 8 vatandaş daha hayatını kaybetti. Hakkari Valiliği'nden Şemdinli saldırısıyla ilgili yapılan açıklamada ‘’İlk belirlemelere göre 9 asker şehit olmuş, 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 11'i asker, toplam 27 yaralı askeri helikopterle hastanelere sevk edilmiştir’’ denildi.