Yenibosna bombacısı yakalandı

İstanbul Yenibosna'da 75. Yıl Polis Merkezi ve Bahçelievler Askerlik Şubesi yakınında bombalı motosikletin patlatılması sonucu 10 kişinin yaralanmasına neden olan PKK'lı teröristin de aralarında bulunduğ

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 7.10.2016 09:14:00 0
Yenibosna bombacısı yakalandı

3 KİŞİ SORGUYA ALINDI

İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, çevredeki güvenlik kayıtlarını inceleyerek patlayan motosikletin sahibine ulaştı. Motosiklet sahibinin de aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltından sonra sorguya alındı. Motosiklet sahibinin sorgusunda motorunu bir arkadaşına ödünç verdiğini söylemesi üzerine kimliği tespit edilen kişinin PKK üyesi olduğu belirlenerek çalışma derinleştirildi. Şüphelilerin verdiği ilk bilgilere göre PKK'lı bombacının bazı kişilerle birlikte aile gibi davranarak bir otomobille Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne kaçmaya çalıştığı öğrenildi.

BOMBACI AKSARAY'DA YAKALANDI

PKK'lı bombacının da aralarında bulunduğu 1'i kadın 3 kişinin bulunduğu otomobili yakalamak için İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşturulan özel bir ekip İstanbul'dan yola çıktı. PKK'lı bombacı ve yanındaki kişilerin bulunduğu otomobil Aksaray ilinde, durduruldu. TEM ekipleri araçta bulunan bombacı ve diğer 2 kişiyi gözaltına alırken, bombacının üzerinde çıkan kimliğin sahte olduğu belirlendi. Otomobilde yapılan aramalarda 'Glock' marka bir tabanca ele geçirildi.Polis ekiplerinin patlamayla bağlantısı olduğunu belirlediği şüphelileri yakalamak için başlattığı operasyonlar devam ediyor.